Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

André Silva volt a Milan hőse – videóval

A Davide Astori halál miatt elhalasztott milánói derbi, majd az Arsenal ellen elszenvedett csalódástkeltő vereség után a Milan a Genoa vendégeként folytathatta remek sorozatát – legalábbis ami a bajnoki küzdelmeket illeti – a Serie A 28. fordulójának keretein belül.

hiljemark.genoa.controllo.suso.milan.2017.18.750x450

(forrás: ansa.it)

Sokáig kérdéses volt, hogy sikerül-e megrendezni a mérkőzést, hiszen Genova városát özönvízszerű esőzés súlyotta, a 18 órás kezdésere viszont a körülményekhez képest jó állapotba került a pálya állapota, így minden akadály elhárult, hogy a Genoa és a Milan századjára is megmérkőzhessen egymással a Serie A történetében. Nos, az első félidőben nem igazán foglalkoztak a jubileumi alkalommal a felek, meglehetősen unalmas 45 perc után nem is lehetett más az állás, mint egy 0-0-s döntetlen.

A folytatás talán egy fokkal színvonalasabb játékot és kis híján hazai vezetést hozott: a játékvezető előbb Rigoni gólját érvénytelenítette les miatt – csakúgy mint az első félidőben Bonaventura esetében -, majd Zukanovic senkitől sem zavartatva fejelt Donnarumma kapuja mellé. A játékrész második felében a Milan is kezdett egyre inkább magára találni, de az átütőerő hiányzott a milánóiak játékából. Amikor már alighanem mindenki elkönyvelte az igazságos pontosztozkodást, jött André Silva és Suso remek beadásából védhetetlenül fejelt Perin hálójába!

Genoa-Milan 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris, Genova; Vezette: Fabbri
Gólszerző: André Silva (90+4.)
Sárga lap: Bertolacci (79.), ill. –

Genoa: Perin – Biraschi, Spolli, Zukanovic – Lazovic, Rigoni (Omeonga 74.), Bertolacci, Hiljemark, Laxalt – Pandev (Bessa 81.), Galabinov (Lapadula 75.). Vezetőedző: Davide Ballardini

Milan: Donnarumma – Borini, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura (Calabria 80.) – Suso, Kalinic (Cutrone 60.), Calhanoglu (André Silva 68.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója:


(zp)