Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben ikszelt a Lazio, miközben győzött az Atalanta – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában többek között pályán volt a Lazio, mely idegenben ikszelt, miközben Nagy Ádám is játszott, de csapata, a Bologna kikapott az Atlanta vendégjátéka alkalmával. Ezen felül a Sassuolo – Spal találkozón három tizenegyes is volt, mégis csak az egyikből lett gól!

Cagliari+Calcio+v+SS+Lazio+Serie+YpDogmPcV6hlImmobile mentett pontot a Lazio számára! (forrás: zimbio.com)

Hétközben izgalmas nyolcaddöntőt játszott az Európa-ligában a Lazio, amely hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a Dinamo Kijev vendéglátójaként a párharc odavágóján.

Ezúttal a Serie A-ban, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a római Lazio a Cagliari otthonába látogatott. A 23. percben kis híján előnybe került a Lazio, ám Luis Alberto lövése kevéssel mellé ment. Ezután viszont hamar villant a Cagliari is, de Han fejesét a 25. percben védte Strakosha, ám a kipattanót Pavoletti befejezte a Lazio kapujába, ezzel a hazaiak kerültek előnybe (1-0)! Tíz perc telt el ezután csupán, és máris egyenlő lett az állás, ugyanis Ceppitelli fejéről a saját csapata kapujába hullott a labda (1-1)! Az első játékrészben ez is maradt az állás, 1-1-es eredménynél mehettek pihenni tehát a játékosok.

A fordulást követően egy darabig nem változott az eredmény, majd újból meglepetésre a Cagliari került előnybe a 74. percben, amikor is Barella büntetőből talált be (2-1)! A hajrában viszont jött a Lazio pontmentő találata! Nani a 94. percben még mellé lőtt, Immobile viszont a ráadás 5. percében Felipe Anderson beadását követően lőtt a hazai kapuba, így egálra hozva az állást (2-2)! A vége tehát 2-2 lett, így akárcsak hétközben az Európa-ligában, úgy most az olasz bajnokiján is ugyanolyan eredményt ért el a Lazio.

Serie A, 28. forduló
Cagliari – Lazio • 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Pavoletti (25.), Barella (74. – büntetőből), ill. Ceppitelli (35. – öngól), Immobile (90+5.)


Ezzel egyidejűleg rendezték meg többek között a Bologna – Atalanta meccset is. A hazaiknál nem volt a kezdőben Nagy Ádám, ám a kispadon igen, és a 28. percben be is állt Dzemaili helyére. Az első játékrészben főként a hazaiaknak voltak helyzetei, gól azonban nem született bolognai részről, de az Atalanta sem tudott betalálni a szünetig, holott a félidő végéhez közeledve, de Gómez lövése a 41. percben mellé szállt, így tehát 0-0-s eredménnyel zárult az első félidő.

A mérkőzés hajrájában viszont jött a vendégek nagy villanása, ugyanis a 83. percben egy szép összjátékot követően Ilicic labdáját de Roon lőtte be a tizenhatosról, mellyel előnybe került az Atalanta (0-1)! A hosszabbítás első percében még Ilicic maga is betalálhatott volna, ám Mirante nagyot védett, majd két perccel később Toloi fejesét is a vendégek kapusa védte. Ennek ellenére viszont így is nyert egy góllal az Atalanta, amely tehát a Bologna otthonában diadalmaskodott.

Bologna – Atalanta • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. de Roon (83.)


A vasárnap délutáni meccsdömping részeként a Crotone a genovai Sampdoria csapatát fogadta. A hazaiak igencsak korán, már a 6. percben előnybe kerültek, amikor is Trotta vágta be a labdát a vendégek kapujába (1-0)! A 23. minutumban pedig a második gólját is megszerezhette volna Trotta, akinek tizenegyese viszont kimaradt, de Stoian belőtte a kipattanót (2-0)! De Trotta ekkor még nem állt meg a gólgyártással, ugyanis a 37. percben meglőtte második gólját is a hazaiak játékosa! A hazaiak labdarúgója a kipattanót vágta be, így módosult újból az eredmény (3-0)! Ennek tükrében a hazaiak úgy mehettek pihenni a szünetben, hogy lényegében megnyerték a meccset.

A fordulás után viszont a 70. percben szépített a Sampdoria, melynek gólját Zapata szerezte (3-1)! A 85. percben is betalált ezután a vendég együttes, csak ekkor a saját kapujába, így újból hárommal vezetett Silvestre öngólja után a Crotone (4-1)! Ezzel tehát sima győzelmet hozott össze hazai környezetben a Crotone, amely hárommal verte a Sampdoria együttesét.

Crotone – Sampdoria • 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Trotta (8., 37.), Stoian (23.), Silvestre (85. – öngól), ill. Zapata (70.)


A Sassuolo – Spal meccsen már az 1. percben gól születhetett volna, azonban hazai részről Politano tizenegyest hibázott. A 27. minutumban viszont megszületett a találkozó első gólja, méghozzá a vendégek részéről, így a Spal került előnybe amikor Antenucci volt eredményes (0-1)! Majd újból tizenegyest kapott a Sassuolo, melyet Babacar értékesített a 31. percben, ezzel összejött az egyenlítés (1-1)! Az első játékrészben viszont jött még egy tizenegyes, amely már a harmadik volt a meccsen! Politano másodjára is megpróbálkozott a büntetővel, de ekkor sem járt sikerrel, így a hazaiak újabb tizenegyese zárult gól nélkül, immár a hosszabbítás első percében. Így hát 1-1-es eredménnyel ért véget az első játékrész.

Amennyire izgalmas volt viszont az első játékrész, olyannyira eseménytelenre sikeredett a második félidő, mely nem hozott gólt, így 1-1-es eredménnyel ért véget ez a bajnoki.

Sassuolo – Spal • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Babacar (31. – büntetőből), ill. Antenucci (27.)

Nagy Dávid