Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elnézést kért a tinilány leköpéséért Jamie Carragher

Jamie Carragherről, a Sky Sports szakértőjéről a Manchester United-Liverpool derbi után látott napvilágot a videó, melyen autójából leköpi a 14 éves lányt, aki gúnyolódó édesapja mellett ült a szomszédes autó anyósülésében. A korábbi Liverpool-védő azóta elnézést kért Twitter-oldalán, illetve a televízióban is, amit egyébként személyesen is meg fog tenni elmondása szerint. A Sky Sports egyelőre felfüggesztette a szakembert, a mai Monday Night Football közvetítésén sem fog feltűnni.

carragher

(Fotó: BBC Sports/Twitter)

A szerencsétlen eset a hétvégén történt, Carrát az úriember azzal bőszítette fel, hogy korábbi csapata vereségével gúnyolódott (“2-1, unlucky lad!” – hallható a felvételen). Az apa által készített felvételen jól látható, ahogy a korábbi liverpooli csapatkapitány átköp az autójukba, és mint kiderült, a 14 éves lányt sikerült eltalálnia, aki el is sírta magát.

https://www.youtube.com/watch?v=iqpJ1J9Q1u0

“Még sosem köptek le, azt gondoltam: mit ártottam? Azt hittem valami rosszat tettem” – nyilatkozta a Mirrornak névtelenül a lány. “Az iskolában a diáktársaim is képesek elviselni a szurkálódást és csak nevetnek. A ő korában tudnia kellene helyén kezelni egy poént” – tette hozzá.

Carragher vasárnap éjjel már bocsánatot kért Twitter-oldalán, és állítása szerint személyesen is erre készül. “Nem láttam a lányt, hátra volt dőlve. Nagyon sajnálom, hogy ilyesmibe kevertem bele, mindennél jobban” – védekezett hétfőn a korábbi liverpooli kedvenc.

Az esetnek annyi következménye már mindenképpen van, hogy Carraghert levette a műsoráról a dán TV3 csatorna, ahol a holnapi Manchester United-Sevilla meccset szakkommentálta volna az exfocista. A Sky pedig, amelynek egy millió fontos szerződése van Carragherrel, egyelőre a mai Monday Night Football közvetítésről vette le. Az eset óta egyébként több százan követelika közösségi médiában Carragher távozását a Sky-tól, élükön a szintén exfocista Vinnie Jones-szal.

UPDATE: A Sky közleményben határolódott el Carragher tettétől, és jelezték, felfüggesztik a szakembert, amíg nem döntenek jövőjéről.