Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo a Bayern Münchenről beszélt

A brazilok kétszeres világbajnok csatára, Ronaldo a Bild-nek árulta el érdekes gondolatait a Bayern München és német válogatott kapcsán. De kitért arra is, hogy kit tart esélyesnek a nyári, oroszországi világbajnokságon.

ronaldo

Karakteres véleményt formált a Bayern-ről és a német futballról is Ronaldo,

A 41 éves már visszavonult korábbi Real Madrid sztár, Ronaldo a Sport Bild-nek tett interjúját a Bayern München-el, és azon belül is Lewnadowski dicséretével kezdte, de Tomas Müller-ről is jó véleménnyel van.

“Lewandowski nagyon gyors játékos, ez jó nekik. – kezdte a brazilok legendás játékosa. A Bayern München egy nagyon erős kerettel rendelkezik. Jelenleg erősebbek, mint a német válogatott. Nagyon szeretem azokat a játékosokat, akik gólokat lőnek. Ez az, amiért kifejezetten kedvelem Thomas Müller-t. Sokat mozog a pályán, gyakran van a megfelelő helyeken és nagyon erős ösztönökkel rendelkezik, aminek köszönhetően tudja, hogy hol és mit kell csinálnia.”

A Bayern München mellett Ronaldo kitért magára az egész német futballra is, amelyről igazán impozáns álláspontját osztotta meg az olvasókkal.

„A német futballban egy dolgot csinálnak különösen jól. – folytatta Ronaldo. A játékosokat fiatal koruktól megfelelően edzik és lehetőséget is adnak nekik, hogy játszanak. Ez igaz a válogatottra is. Németország ebből a szempontból etalon lehet mindenki számára. Azt csinálják, amit minden más nemzetnek csinálnia kellene. Fiatal játékosokat edzenek és hagyják őket játszani.”

Természetesen a nyári labdarúgó világbajnokságra tekintettel az esélylatolgatás sem maradhatott el Ronaldo részéről.

„Úgy gondolom, hogy Brazíliának is jó esélye van a végső győzelemre. Még akkor is, ha Neymar sérült és várnunk kell, hogy mikor lesz fitt. A németek úgyszintén favoritok: ők a címvédők és mindig képesek nagyszerű teljesítményt nyújtani. Valamint úgy látom, hogy Spanyolország és Argentína is befuthat, mint győztes.” – zárta a legendás csatár.

Báló Bence