Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt újonc az argentin válogatott keretében – Íme a névsor

Az argentin labdarúgó-válogatott márciusban két barátságos mérkőzésen is pályára lép Európában. A La Albiceleste szövetségi kapitánya Jorge Sampaoli egy 25 fős keretet hirdetett ki benne 5 újonccal és további 10 labdarúgóval, akik kevesebb mint tíz alkalommal ölthették magukra a címeres mezt. A játékosok számára a tét hatalmas, hiszen a mutatott edzésmunkával és a pályán nyújtott teljesítménnyel nagyot lehet majd lépni a világbajnokság felé.

afa

Jorge Sampaoli úgy döntött, hogy új játékosnak ad bizonyítási lehetőséget, avagy öt újonca is lesz az argentin válogatottnak. A Real Madrid és az Atletico Madrid által már megkörnyékezett Lautaro Martínez és az Arsenal által figyelt Cristian Pavón a mai napon már bemutatásra került (tudja meg róluk többet ITT!)Igaz utóbbi nem újonc, hiszen kétszer már pályára léphetett a nemzeti csapatban. Maximiliano Meza életében 26 évesen jöhet el a debütálás, a 21 éves Fabricio Bustos pedig még a jövő emberének számít. Érdekesség, hogy Pablo Pérez 32 esztendősen debütálhat, valamint a harmadik számú kapuvédő a 36 éves szintén újonc Willy Caballero.

A Kínába szerződő Javier Mascherano ott van a keretben, viszont a kimaradók névsora érdekes. Sem Mauro Icardi, sem pedig Paulo Dybala nem kapott meghívót, avagy vannak olyan ellentétek, melyek nem férnek meg csapaton belül. Sok dudás egy csárdában, avagy jobban nem bontatnánk ki a dolgoz most. Lemaradt viszont a Sevilla csatára Joaquín Correa is. Fernando Gago kihagyása már nem olyan nagy meglepetés, nem úgy Javier Pastore mellőzése. Igaz a középpályás Párizsban is csak kiegészítőember jelenleg.

Egyetértesz Icardi és Dybala mellőzésével?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Az argentin válogatott 25 fős kerete az Olaszország (03.23) és Spanyolország (03.27) elleni meccsekre.

Kapusok (3): Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Gumán (UANL), Willy Caballero (Chelsea).

Védők (8): Javier Mascherano (Hebei China Fortune), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolás Otamendi (Manchester City), Ramiro Funes Mori (Everton), Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (AS Roma), Nicolás Tagliafico (Ajax), Fabricio Bustos (Independiente).

Középpályások (11): Ángel Di María (PSG), Éver Banega (Sevilla), Lucas Biglia (AC Milan), Marcos Acuna (Sporting CP), Eduardo Salvio (Benfica), Diego Perotti (AS Roma), Leonardo Parades (Zenit), Manuel Lanzini (West Ham), Giovani Lo Celso (PSG), Maximiliano Meza (Independiente), Pablo Pérez (Boca Juniors).

Csatárok (5): Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Gonzalo Higuaín (Juventus), Cristian Pavón (Boca Juniors), Lautaro Martínez (Racing Club).

A brazil válogatott 23 fős keretét ITT tekintheted meg! 

A világbajnokságon az argentinok először június 16-án Izland ellen lépnek pályára, majd ezt követően Nigéria és Horvátország legjobbjaival csapnak majd össze.