Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Szenzáció! Szoboszlai csapata kiejtette a Dortmundot! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői után a másik legrangosabb európai kupasorozatban az Európa-ligában is a visszavágókat rendezték meg. Az egyik legnagyobb érdeklődés a nagy meglepetésre Németországban diadalmaskodó Salzburg és a Dortmund összecsapását előzte meg a visszavágó előtt.

29249954_2294123867266247_8554299655377951001_nA vendégek hátrányuk ellenére sem estek neki az osztrákoknak, a találkozó első komoly gólszerzési lehetősége is a hazai együttes előtt adódott a 6. percben Hwang kísérletét hatástalanította Bürki. A Dortmund nem nagyon találta az ellenszert a hazai védelem feltörésére, a találkozó első periódusában. Stöger együttese tanácstalanul járatta a labdát, de komoly helyzetekig nem nagyon jutottak a sárga-feketék. A 21. percben Sokratis hibája a után a vendégek szurkolói a szívükhez kaptak, miután Hwang csapott le a labdára majd egy az egyben vihette Bürki kapujára a labdát, a dél-koreai azonban kisordródott és Bürki hárítani tudta a hazai támadó lövését. A találkozó első félórája a hazaiakról szólt, mivel több veszély jelentettek a németek kapujára, de Bürki a helyén volt és rendre hárította az osztrákok kísérleteit. A 32. percben a Salzburg Schlager ziccere után sem tudta megtörni a gólcsendet miután Bürki szenzációs védést mutatott be, megakadályozva a hazaiak gólját. Három perccel később Dabbur technikailag kivitelezett kísérlete szállt jócskán a kapu fölé. Az első játékrész végéhez közeledve a Dortmund részéről továbbra sem jegyezhettünk fel komoly lehetőséget, sőt még kaput eltaláló lövést sem.

FC Red Bull Salzburg v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Round of 16: Second LegFordulást követően a vendégek mestere gondolt egy merészet és Marco Reus-t és Mario Götze-t nem küldte ki a második félidőre. Azonban a sárga-feketék két cseréje sem hozta meg a várt eredményt és a Stöger együttese továbbra is csak szenvedett a pályán. A Salzburg a második félidőben is közelebb állt a gólhoz, a találkozó első harmadában Dabbur lövését védte Bürki bravúrral. Ezt követően a vendégek éledezni kezdtek és az 51. percben Philipp először találta el a kaput a mérkőzés során, majd öt perccel később Schmelzer próbálkozását hárította Walke. A találkozó 65. percében ismét a dortmundiak játékosa Schmelzer került közel a gólszerzéshez, de ezúttal is Walke állta útját a játékszernek. A vendégek egyre nagyobb nyomást helyeztek az osztrákokra, a 70. percben Isak ziccerét hárította a hazaiak hálóőre. Két perccel később újabb tűzijátékot rendeztek a dortmuniak Walke kapuja előtt, előbb Phlipp majd Isak tüzelt kapura, azonban Walke bravúros védésekkel akadályozta meg a sárga-feketék gólját. A hajrában a hazaiak megszerehették volna a győzelmet is egy kontrát követően, Dabbur lövése azonban a felső lécen csattant.

Red Bull Salzburg – Borussia Dortmund 0-0
Helyszín: Red Bull Arena, Salzburg, Vezette: Bastien (francia)
Gólszerzők: 
Sárga lapok: Hwang (52.), Berisha (63.) ill. Sokratis (46.), Zagadou (89.)
Kiállítás:

Továbbjutott a Salzburg 2-1-es összesítéssel

Salzburg: Walke – Ulmer, Caleta-Car, Andre Ramalho, Lainer – Berisha, Samassekou, Schlager (Wolf 79.), Haidara – Dabbur, Hwang (Gulbrandsen 66.). Vezetőedző: Rose.

Dortmund: Bürki – Piszczek, Zagadou, Sokratis, Schmelzer – Schürrle, Dahoud, Castro (Guerreiro 62.), Götze (Philipp 46.) – Reus (Isak 46.) – Batshuayi. Vezetőedző: Stöger

A Párharc góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=kYlGtx_oGdw

Képek: uefa.com