Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt gól és fordulatos mérkőzés Milánóban – videóval

Az Európa-ligából való kiesés után a hazai porondon vígasztalódhatott a Milan együttese, amely a Serie A 29. fordulójának keretein belül a csapnivaló formában lévő Chievo gárdáját fogadta a San Siróban.

Soccer: Serie A; Verona-Atalanta

(forrás: ansa.it)

Próbál az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodni a Verona együttese a kiesés ellen folytatott harcban, és nem is sikertelenül: utóbbi két (hazai) mérkőzésüket megnyerték Fabio Pecchia fiai, ráadásul ma is a Bentegodiban fogadták az Európa-liga helyezésért küzdő Atalantát. Ehhez képest a mérkőzés valóságos rémálommá vált a hazaiak számára, az Atalanta soraiban főleg Josip Ilicic volt elemében, a szlovén támadó két pazar gólja mellett egy büntetőt is értékesített, kiütéses vendéggyőzelemmel ért véget a találkozó.

Verona-Atalanta 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Cristante (2.), Ilicic (45+4. – 11-esből, 48., 69.), Gómez (71.)

*     *     *

Soccer: Serie A; Benevento-Cagliari

(forrás: ansa.it)

A Benevento alighanem végleg feladta a harcot, már ami a bentmaradást illeti, a csapat játékosainak 11 mérkőzésük maradt, hogy teljesítményükkel esetleg felhívják más csapatok figyelmét és így biztosítsák elsőosztályú tagságukat a következő szezonra is. Ehhez remek alkalmat kínált a múlt héten a Laziót majdnem megtréfáló, de egyébként nem túl fényes formában lévő Cagliari látogatása. A hazaiaknak nem is sok hiányzott szezonbeli negyedik sikerük begyűjtéséhez, Brignola remek gólját azonban Pavoletti a ráadásban előbb egalizálta, majd Barella révén a szárdok végül a győzelmet is begyűjtötték.

Benevento-Cagliari 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Brignola (47.), ill. Pavoletti (90+1.), Barella (90+7., 11-esből)

*     *     *

7303347gallery

(forrás: lapresse.it)

Nem bánkódhatott sokáig a Milan az Arsenal elleni El-búcsú után, hiszen immár egyetlen eséyük maradt a sokáig lehetetlennek tűnő BL-szereplés kiharcolására: megszerezni a bajnokság negyedik helyét. A hazai porondon csaknem három hónapja veretlen milánóiak a hihetetlen zuhanórepülést bemutató Chievót fogadták. A veronaiaknak legutóbbi 13 bajnokijukon mindössze 5 pontot sikerült gyűjteniük, így jelenleg egy pont választja el őket a kieső zónától.

Ennek megfelelően a Milan közvetlenül a mérkőzés elején előnybe került Calhanoglu révén, amit a Chievo a szezon egyik legváratlanabb (és leggyorsabb) feltámadásával kevesebb, mint két perc alatt megfordított. A második játékrész elején Cutrone a leshatárról egyenlített, majd a csereként beálló André Silva ismét a Milant juttatta vezetéshez. A végén még az is belefért, hogy Kessié büntetőt hibázzon. Győzelmével a Milan “végérvényesen” beszállt a BL-helyekért folytatott harcba.

Milan-Chievo 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Calhanoglu (10.), Cutrone (53.), André Silva (81.), ill. Stepinski (33.), Inglese (34.)

A mérkőzés góljai:


(zp)