Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ronaldo 6 meccs óta megállíthatatlan, Messi ismét elérte a 25 gólt

Sorozatunkban bemutatjuk a spanyol bajnokság, azaz a La Liga adott fordulójának legérdekesebb adatait, történéseit, szerepléseit kifejezetten a számokra kihegyezve. Lássuk, mit hozott nekünk a 29. forduló!

w_900x700_19132620numbers29

Forrás: laliga.es

A Levante az Eibar legyőzésével először nyerte meg a szezonban egy ellenfél ellen mindkét bajnoki meccsét, az oda- és a visszavágót is.

A Villarreal már zsinórban 6 meccse veretlen az Atetico Madrid ellen a La Ligában, miután vasárnap 2-1 legyőzték a fővárosi csapatot. Ennél csak a Barcelonának van jobb statisztikája Simeone gárdája ellen.

A Girona támadója, Christian Stuani eddig 9 fejes gólt szerzett a ligában, amivel rekorder a szezonban a top öt európai bajnokságot nézve. A Real Madrid ellen kétszer is betalált fejjel a Bernabeuban.

14 Cristiano Ronaldo a legutóbbi hat La Liga meccsén 14 gólt szerzett, amit a Girona elleni mesternégyesével egészített ki.

25 Lionel Messi az Athletic Bilbao ellen lőtt találatával elérte a 25 gólt a bajnokságban, ahogy ezt a legutóbbi 9 szezonjában is tette.

49 A Betis először érte el a 49 gólt a bajnokságban az első 29 mérkőzésén, amire a klub 21 történetében korábban még nem volt példa. A sevillai csapat az Espanyolt győzte le 3-0-ra.

190 A Getafe 190 nap után tudott nyerni idegenben, miután legyőzték a Real Sociedadot az Anoetában 1-2-re.