Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: A két klasszis támadó kihagyhatja a Vb-t!

Argentína mindig is híres volt arról, hogy a nemzeti csapat tele van jobbnál-jobb nevű támadókkal. Ebből azonban az is következik, hogy nem biztos, hogy egy nagy tornára minden sztárcsatár el is utazhat. Úgy tűnik, nem lesz ez másképp Oroszországban sem.

(Kép: goal.com)

Paulo Dybala és Mauro Icardi lehetnek a legújabb kegyvesztettek az argentinok bő merítési lehetőségének, már ami a válogatott támadószekcióját illeti. Jorge Sampaoli szövetségi kapitány ugyanis kihagyta a márciusi Olaszország és Spanyolország elleni felkészülési találkozókról a Juve és az inter sztárját. A kapitány a pénteki Olaszország elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatóján utalt arra is, hogy Dybaláék akár a Vb-ről is lemaradhatnak.

“Nehéz lesz Dybalának alkalmazkodnia a játékstílusunkhoz. Mi itt nem tudunk segíteni neki, hogy jobb teljesítményre legyen képes. Ha úgy gondoljuk, hogy a mostani játékosaink jobbak Paulonál, akkor nincs más választás, azon kell dolgozni, hogy Paulo is javuljon.” – Így Sampaoli aki a Racing feltörekvő sztárjának, Lutaro Martineznek és a Bocás Crisitan Pavónnak szavazott bizalmat Dybaláék helyett.

Sapmapoli beszélt a szerinte Dybalához hasonló cipőben járó Mauro Icardiról is. “Icardi helyzete hasonló Pauloéhoz. Ha összevetjük hogyan teljesít az Interben, és hogyan az argentin válogatottban, nagy különbségeket láthatunk. Látom, hogy keményebben és többet kellene dolgoznom velük, viszont egyszerűen nincs annyi időnk! Lehet, hogy nekik több idő kell alkalmazkodni ahhoz, hogy mit is akarunk játszani. Mint Argentína kapitánya, nem zárom ki, hogy ott legyenek a keretben, viszont mindenkinek meg kell értenie, hogy most azon kell dolgoznunk, hogy a játékosok minél jobban tudjanak együttműködni, minél jobb kapcsolat alakuljon ki közöttük a pályán.” – Így a Sevilla korábbi trénere, aki megjegyezte, hogy ha Messi jó formában lesz, akkor ez a válogatott egyben a Barca klasszisának válogatottja is, nem csak az övé, és igen Argentína favorit lehet a nyári világbajnokságon.