Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: “Technikásabb Buffonnál, a világ legjobbja lehet!”

Ha már valakit alapból Gianluigi Buffonhoz hasonlítanak, ráadásul az élő olasz kapuslegendával mérni össze a képességeit, az rossz hálóőr biztosan nem lehet (…)

(Kép: as.com)

(…) Az AS Roma 1-ese, Allison Becker nem is az. A 25 esztendős korábbi Internacional-kapus szépen lassan a Brazil felnőtt válogatottba is bevédte magát. Pont innen érkezett legutóbb, nem is akárkitől a nagy dicséret.

“Mindig is tiszteltem Gainluigi Buffon karrierjét, aki briliáns játékos. Azonban úgy hiszem, hogy Allison jóval biztosabb a labdával, és egészen más a technikája.” – Idézi az Omnisport a brazilok legendás hírű kapusának, Claudio Taffarelnek a szavait.

“Allison biztos önmagában, a jelenléte magabiztosságot sugall. Nagyon is imponáló a fejlődése a számomra. Dolgoztam vele az Internacionalnál és a válogatottnál is, így pontosan tudom, hogy mire képes. Időre van szüksége, hogy elérje a legmagasabb szintet. Attól függetlenül, hogy ez megtörténik-e vagy sem, semmi kétségem affelől, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a világ legjobbja legyen.” – Tette még hozzá Taffarel.

Allison egyébként 2016 óta véd Európában, tehát olyan sok ideje még nincs benne a profi futball igazi körforgásában, így hát ki tudja, Taffarelnek akár igaza is lehet…