Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: A Bayern középpályása reméli, hogy ott lesz a Világbajnokságon

A német élvonalban szereplő Bayern München együttese tele van jobbnál jobb játékosokkal, akikre hazájukban is számítanak a válogatott kapcsán. Ugyanakkor akadnak kivételek is, mint például Javi Martínez, aki nem került be a spanyolok 24 fős keretébe.

martinez chile

Négy évvel ezelőtt Martínez a Chile elleni Vb csoportmeccsen. Máig az utolsó válogatott találkozója. 

A 29 esztendős Világ- és Európa bajnok középpályás némi meglepetésre kimaradt Julen Lopetegui 24 fős keretéből, amely a nyári oroszországi Vb-re hangol Németország és Argentína ellen. Ennek ellenére Martínez keményen fog küzdeni, hogy élete harmadik Világbajnokságán is részt vegyen, árulta el az Omnisport-nak.

„A Világbajnokság kapcsán Spanyolország az egyik favorit, mivel a kvalifikáció során nagyon erősek voltak. Németországgal és Franciaországgal egyetemben lesznek esélyesek, és én nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy ott legyek. Nagy álmom, hogy részévé váljak egy harmadik Világbajnokságnak is, ezért harcolni fogok.”

A középpályás eddig 18-szor ölthette magára a spanyol válogatott mezt, de utoljára négy évvel ezelőtt Chile ellen szerepelt a kevésbé jól sikerült brazíliai Vb-n. Azóta sok sérülés is hátráltatta a játékost, de mikor egészséges volt, akkor sem hívták be, vagy ha igen, akkor meg nem kapott lehetőséget. Így Martínez számára mindenképp nehéz feladat lesz kivívni, hogy az utazó 23 fős keretbe bekerüljön.

Báló Bence