Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Előfordul, hogy nem az első sütés sikerül a legjobban…” – McLeish

Elindult Budapestre a skót válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Alex McLeish még Glasgowban beszélt a magyarokról, és a debütálásáról.

Alex McLeish cr Jane BarlowPA WirePA Images

fotó: Planet Radio

Míg a mieink Kazahsztántól szenvedtek vereséget, addig az általunk ősszel legyőzött Costa Rica egy góllal verte meg Skóciát. Alex McLeish jobbra számított első meccsén, de így sem panaszkodhat túlságosan. „Szerettem volna kiváló rajtot venni, de ha új süteményt készítesz, előfordul, hogy nem az első sütés sikerül a legjobban – fogalmazott a nemrégiben kinevezett skót kapitány. – Ha csupán egyetlen játékos nem azt teszi, amit megbeszéltünk, az egész terv alkotóelemeire hullik. Az első félidőben úgy néztünk ki, mintha nem is akarnánk támadni, ami engem nagyon elkeserített. Azzal mentünk ki, hogy letámadjuk a védelmüket, de elég bizonytalanul láttunk hozzá a feladathoz. Odahaza nem lehet nem támadni, a szünetben a játékosaim megértették ezt, és a második félidő már egészen más volt” – tekintett vissza a közép-amerikaiak elleni találkozóra McLeish.

A kapitány szerint egy „négy éve együtt játszó” ellenféllel találkoztak, míg ők csak formálódnak, ám a tapasztalat, miszerint a kelletténél jobban tisztelték az ellenfelet, sokat érhet Budapesten. „A célom természetesen az, hogy megnyerjük a mérkőzést. A semmiért nem osztogatok válogatottságot, magától értetődő, hogy ezúttal is győzni akarok. Néhány játékosunk hiányozni fog, ezt azért számításba kell venni.”

Hír a skótokkal kapcsolatban, hogy az újonc Scott McTominay nem tart a válogatottal a magyar fővárosba, klubja szerint sérülés miatt. Az viszont biztos, hogy Matt Ritchie és Grant Hanley kisebb sérülés miatt hagyja ki a budapesti összecsapást. Hanley helyére a Celtic bekkje, Jack Hendry került a keretbe.

~GS~