Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: arcpirító hazai vereségbe szaladtak bele Ronaldoék

Az Európa-bajnok Portugália gőzerővel készül arra, hogy Cristiano Ronaldo valószínűleg utolsó Világbajnokságán végleg a futball történetének legnagyobbjai közé emelje az ötszörös aranylabdást. Ma este azonban zavar támadt az erőben!

portugálVSholland001

Egy-két ügyesebb, nevesebb játékoson kívül nem igazán mondhatnánk, hogy a hanyatlóban lévő holland futball magáénak tudna világklasszis játékosokat. Igaz, a portugál válogatottról is csak azért beszélhetünk úgy, mint a 2018-as Világbajnokság esélyese, mert a csapat vezéregyénisége nem más, mint Cristiano Ronaldo. Persze mindettől még a tény, az tény. A portugálok jobb, erősebb csapatot tudnak kiállítani egy meccsre, mint a hollandok, nem hiába vannak ők ott az idei vébén, míg az „Oranje” megint csak néző lehet.

Ma a narancsosok azonban kékek voltak, lévén a vendégek az új garnitúrájukban szerepeltek, akárcsak a luzitánok, akik már a Vb-n viselendő szerelésben futottak ki a genfi stadion gyepére. A Svájcban rendezett meccset azonban jó eséllyel gyorsan megpróbálják majd elfelejteni a Ronaldoék. A végeredmény már az első félidő hajrájára kialakult, ugyanis két volt, illetve egy jelenlegi Premier League légiós holland is betalált. Ronald Koeman csapata igazi holland futballt próbált játszani, bár technikailag a ma esti minden volt, csak nem az. Öt védő… szentségtörés ez ott a Németalföldön. Azonban a sok kis köröm passz, védőkről leforgás, szélről befelé passzolgatás már inkább volt hollandos. A “vendégeknek” különösen a jobb oldala volt aktív.

Fernando Santos kapitányi is hamar belátta, hogy felesleges erőltetnie a célratörő játékot, így inkább a folytatásra ő úgy próbált variálni, hogy lássa mit hoz ki csapatából a taktika variálgatása, illetve hogy egy kiállítás miatta emberhátrányban, Ronaldot lecserélve mire mennek a többiek. Körülbelül semmire. Biztos tanultak valamit a zakóból a portugálok, de mi is a holland győzelemből. Talán mégsem reménytelen a tetszhalott állapotban leledző Cruyff-örökség. Na és azt az észrevételt is levonhatjuk, hogy ismét eggyel kevesebb végső esélyesről írjunk az idei vébé kapcsán.

Portugália – Hollandia 0-3 (0-3)
Gólszerzők:ill. Depay (11. perc), Babel (32.), van Dijk (45+2.)
Kiállítva: Cancelo (61. perc, második sárgával), ill. –

A meccs góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=vHn34iRyfYk

További érdekesebb ma esti eredmények:
Albánia – Norvégia 0-1
Utoljára 2014-ben nyert idegenben felkészülési meccset Norvégia. Az északiak legutolsó hat meccsükből már a negyediket nyerték meg, tehát úgy néz ki, hogy kifelé jönnek abból a sötét alagútból, ahová a magyar válogatott csalta be őket.

Bulgária – Kazahsztán 2-1
Közel volt a döntetlen bravúrjához a kazah válogatott, ám szombati legyőzünk végül kapitulált az egyébként nagyon fantáziátlan bolgárok ellen.

Finnország – Málta 5-0
Fantasztikus győzelmet aratott a finn válogatott. A hazaiak tavaly június óta veretlenek, négynél több gólt pedig még tényleg csak a hőskorban szereztek utoljára saját közönség előtt. Irigykedünk?

Balogh József