Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17: egy öngól vetett véget az Eb-álomnak – videóval

U17-es válogatottunk Izrael ellen igyekezett bebiztosítani helyét a májusi angliai Európa-bajnokságon, Szélesi Zoltán tanítványai azzal a tudattal léptek pályára, hogy egy döntetlen is elég lehet a kvalifikáció kiharcolásához. Sajnos azonban a vendégcsapat jobb futballt játszott és egy öngólnak köszönhetően végül ők harcolták ki az Eb-szereplést.

hun_isr_u17_0328_9

(Fotó: mlsz.hu)

Az első félidőben a vendégek voltak veszélyesebbek, a bal oldalon több ízben is a magyar védelem mögé kerültek Niddamék, szerencsére a 20. percben a legnagyobb helyzet a jobbhátvéd Bidon előtt adódott, aki mellé lőtt.  Első kaput eltaláló lövésünkre a 40. percig kellett várni, Beke kísérletezett 25 méterről. Összességében az első negyven perc viszonylag eseménytelenül zajlott le.

A 42. percben újabb lehetőség adódott a magyar kapu előtt, egy beadás után Lauffer lőtt éles szögből, kapásból, az oldalhálóba. A 43. percben viszont hatalmas szerencséjük volt, Vida Kristóf ugyanis a saját kapujába talált be, egy bal oldali beadás után az ötösön belül, senkitől sem zavartatva ért hozzá ügyetlenül a labdához. (0-1) A mieinknek innentől persze már sürgős volt, mégis az izraeliek duplázták meg kis híján az előnyüket, Davida távoli lövését tolta ki bravúrral Ásványi a 48. percben. A 66. percben, Ovadia remek lövésénél pedig a felső kapufa mentett meg minket, az izraeliek egyik legjobbja Vidát verte meg egy-egyben, majd 15 méterről tekert a felsőlécre. A mieink legjobbja pedig alighanem Ásványi kapus volt, aki a 69. percben a védelem tehetetlenkedése után Abada közeli lövésébe vetette bele magát. A magyar csapat hátrányban sem tudott rákapcsolni, az izraeliek második gólja sokkal inkább benne volt a levegőben, mint az egyenlítés. A hosszabbításban aztán a semmiből majdnem megszületett a várva várt gól: egy bal oldali beadás után rosszul tolódott a vendégek védelme, Beke lefejelt labdájából Papp lőhetett jobbról, 12 méterről, ám miután a Keouf kapus is beleért a labdába, a gólvonalról tisztáztak az izraeliek.

Így aztán 2017 után idén nem jött össze a kijutás, az izraeliek megérdemelten nyertek a támadásban harmatgyenge magyar csapat ellen.

A csoport másik találkozóján Szlovénia 2-1-re verte a 35 percen keresztül emberhátrányban játszó Romániát, így csoportelsőként jutott ki az angliai kontinenstornára.

Magyarország U17 – Izrael U17 0-1 (0-0)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion; Vezette: Milacic (montenegrói)
Gólszerzők: – ill. Vida K. (43. – öngól)
Sárga lapok: – ill. Biton (66.), Davida (67.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország U17: Ásványi – Lakatos, Farkas, Varju, Vida – Irimiás, Posztobányi, Kocsis (Szabó B. 75.) – Cipf (Papp M. 41.) , Beke, Kapronczai (Tóth-Gábor 50.). Vezetőedző: Szélesi Zoltán

Izrael U17: Keouf – Biton, Lugassy, Laufer, Hakim – Niddam, Sharar, Ovadia –  Ram (Davida 41.) – Abada, Jaubra (Gadir 57.). Vezetőedző: Gadi Brumer

A selejtezőcsoport végeredménye:

u17

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba