Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ralph Hasenhüttl megszólalt a jövőjét illetően!

Egyre inkább úgy fest, hogy mind a Bayern München, mind a Borussia Dortmund elherdálta az edzőkeresésre szánt időt, és most kapnak fűhöz-fához, hogy mielőbb minőségi és hosszútávú megoldást találjanak. A bajorok mozgástere egy Thomas Tuchellel szűkült, míg Julian Nagelsmannról, és Jürgen Kloppról is kiderült: idén nyáron semmiképp sem váltanak csapatot. Így tehát kettőre szűkült a nemzetközileg is elismert lehetőségek száma. Az állítólagos Lucien Favre-ért folytatott versenyről már beszámoltunk, ám jelenleg úgy tűnik, hogy mindkét csapat jobb szeretné a Lipcse élén brillírozó Ralph Hasenhüttl-lel kezdeni a 18/19-es idényt…

hasenhuttl_dortmund_bayern

Merre tovább? Bayern? Dortmund? Lipcse? (kép forrása: sportbuzzer.de)

A Lipcse Hannover elleni mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón Gulácsiék mestere kitért egy kis hangulatcsillapítás kedvéért a jövőbeli terveire:

“Ezen a héten jókat beszélgettünk a klubvezetéssel, és mindenképpen úgy tervezünk, hogy 2019-ig együtt fogunk dolgozni. Remekül érzem magamat Lipcsében, és úgy érzem, hogy a csapatom máris sokat fejlődött. Tetszik a gondolat, hogy ezzel klubbal szaggassam az istrángot továbbra is.”

Később a Bayern és a Dortmund helyzetére is kitért:

“Tudtommal a Dortmundnak van edzője, aki szintén osztrák. Münchenben pedig nem vált még hivatalossá, hogy Herr Heynckes nyáron visszavonul, vagy sem.”

Német sajtóértesülések szerint egyébként Hasenhüttl távozására kizárólag akkor lenne esély, ha valamelyik klub kifizetné érte a Lipcse által megkövetelt 10 millió eurót, ami Németországban toronymagas rekordot jelentene (az eddigi csúcstartó Peter Bosz, akiért a Dortmund 5 milliót csengetett ki tavaly nyáron az Ajaxnak). Ennyi pénzért pedig könnyen lehet, hogy jobb alternatívát is találhatna bármelyik éllovas…

Egy valami azonban egészen biztos: egyedi, és egyben irigylésre méltó az 50 esztendős osztrák helyzete, hiszen ki ne válogatna szívesen a Bayern, a Dortmund, és a Lipcse ajánlatai közül?!

Írta: Wernigg Márton