Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: újabb részletek derültek ki Klopp és Nagelsmann terveivel kapcsolatban!

Jürgen Klopp neve nem egyszer felmerült már, mint lehetséges Heynckes-utód, a korszakalkotó motivátor azonban egy igen ambiciózus csapat felépítésének derekán jár Liverpoolban, így jelenlegi klubja vezetősége aligha engedné el…

jurgen_klopp_bayern

Kép forrása: mirror.co.uk

Klopp ügynöke, Marc Kosicke a Sport1-nek adott interjújában a bajor klub érdeklődéséről beszélt:

“Jürgen nem túl nagy a Bayernhez, és a Bayern nem túl nagy Jürgenhez. Nagyon jól menne neki Münchenben. A Bayern és Klopp – jó párosítás lenne. Ez azonban most nem téma.”

Később meg is indokolta, hogy miért nem:

“Ügyfelem ki szeretné tölteni szerződését, és legalább 2022-ig vezetné a Liverpoolt. Ugyanakkor nem biztos, hogy ez meg fog történni, hiszen sok tényezőt számításba kell vennie a klubnak. Például nem szabad alábecsülnünk a téli átigazolási időszak jelentőségét, minek hiánya Angliában megrövidíti az edzők életét…”

A Bayern és Klopp korábbi tárgyalásairól is szót ejtett:

“Többször is szó volt a közös munkáról, mert Jürgen és Uli Hoeneß kiváló kapcsolatot ápolnak, de mindig rossz pillanatban, így a konkrétumokig sosem jutottunk el. Még az is lehet, hogy Jürgen úgy fogja befejezni a pályafutását, hogy sosem edzette a Bayern Münchent!”

Végül másik pártfogoltját, Julian Nagelsmannt is szóba hozta:

“Én mindig is gondoltam, hogy egy napon a Dortmund, a Bayern, vagy az Arsenal vezetőedzője lesz – de még nem most. Nagyon jól érzi magát Hoffenheimben, és egyelőre látnunk kell, hogy mire képes ott. 2019. nyaráig van szerződése. Hogy utána mi lesz? Érzésem szerint egy német topklub vezetését veszi majd át…”

Írta: Wernigg Márton