Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: döntés született Gattuso jövőjéről! – hivatalos

Döntés született Gennaro Gattuso jövőjéről…! Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy 2021-ig meghosszabbította a szezon közben kinevezett menedzser szerződését… 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 04. 05. 203339

Mint ismert, az AC Milan vezetősége Gennaro Gattuso-t 2017 novemberében nevezte ki Vincenzo Montella utódjaként. Az ő kinevezése eléggé vegyesre sikeredett a különböző lapok illetve portálok körében, hiszen Gattuso személyében nem éppen egy tapasztalt trénert ültettek le a kispadra a milánói gárda illetékesei. Az AC Milan és az olasz labdarúgás legendás alakja ugyebár megfordult a Palermo, a Pisa és az OFI Crete élén is, viszont egyik csapat élén sem töltött el kimondottan huzamosabb időt. A nagy megbízatás előtt pedig az AC Milan Primavera együttesét irányította éppen, ahol összességében jó munkát végzett. Gattuso előtt ugyebár a klub vezetősége már próbált ki néhány edzőként tapasztalatlan, egykori futballistát, akik megfordultak a csapatnál. A sor kezdődött Seedorffal, aztán folytatódott Inzaghi-val, aztán egy ideig Brocchi-val végződött. 

Gennaro Gattuso első mérkőzései nem sikerültek túlságosan fényesen, aztán idővel egyre inkább javuló tendenciát mutatott az AC Milan, ráadásul annyira, hogy a klub 13 tétmérkőzésen át nem talált legyőzőre, a bajnokságon belül pedig 10 találkozón keresztül tartott ez a tendencia. Gattuso-val tehát kétségtelenül jó úton halad az AC Milan, így nem meglepő, hogy a vezetőség meghosszabbította a szerződését. A milánóiak pedig bejutottak a Coppa Italia döntőjébe, azaz adott esetben trófeával is zárhatja a szezont a szebb napokat is megélt csapat.

Németh Boldizsár