Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Augsburg idegenbeli legyőzésével bajnok a Bayern München – Videóval

A Bundesliga 29. fordulójának délutáni programjában került megrendezésre az Augsburg – Bayern München találkozó. A bajorok számára a képlet rendkívül egyszerű volt: ha nyernek akkor a többi eredménytől függetlenül megszerzik a csapat történetének a 28., sorozatban pedig a 6. bajnoki címét.

A Sevilla elleni győztes Bajnokok Ligája negyeddöntő után a bajnoki cím szempontjából fontos meccsre készült a Bayern, ugyanakkor ez a Jupp Heynckes által összeállított kezdőn nem látszódott annyira. A csapatból több klasszis is kimaradt, mint például: Lewandowski, Müller, Thiago, Hummels vagy épp a 35. születésnapját ma ünneplő Ribéry. Vendég oldalról pedig elmondható, hogy Manuel Baum a lehető legerősebb tizenegyet küldte ma a pályára, annak érdekében, hogy meglepjék a Bayern-t.

tolisso

Tolisso fejelte jó irányba a bajorokat. (kép: focus.de)

Az első félidőben ez a meglepetés sikerült is a hazaiak részéről. Az Augsburg játékosai rendkívül agresszívak voltak, néha kicsit túlzottan is, ami egyáltalán nem ízlett a vendégeknek. Ennek az agilis fellépésnek köszönhetően a 20. percben nem meglepetésre a vendéglátók meg is szerezték a vezetést. Boateng kényelmeskedett a saját kapuja előtt, akire Cordova rontott rá, s vette el tőle a labdát. A venezuelai támadó lövését ugyan még védte Ulreich kapus, de a kipattanó labda Süle-ről a kapuba csorgott. Ezzel 1:0 a hazai együttesnek. A bekapott gólt követően a Bayern elkezdett ébredezni, Jupp Heynckes fiai az első félóra átalvása után játékba lendültek. A 32. percben jött is az egyenlítés. Kimmich jobboldali beadása után Tolisso maradt teljesen üresen öt méterre a kaputól, aki onnan okosan bólintott a kapuba. Hat perccel később újra Kimmich-től indult el egy akció. Az Augsburg tizenhatosánál kiosztott egy kötényt a német válogatott, majd laposan adta középre a labdát, amit Bernat sarkazott Rodriguez-hez, aki könnyedén vette be Hitz kapuját. A müncheni alakulat tehát hat minutum alatt megfordította a mérkőzést és a félidőben már bajnoknak érezhették magukat a játékosok.

robben-jubel

Robben találata után joggal ünnepelhettek a Bayern játékosai. (kép: focus.de)

A második játékrészre kifutva az Augsburg már korántsem tudott úgy futballozni, mint ahogyan az elsőben tette. A Bayern teljesen átvette a mérkőzés irányítását, amelynek köszönhetően a 62. percben megszerezték a harmadik góljukat. Egy, az alapvonalról visszakanalazott labdát Robben vágott be Hitz kapujába, s ezzel lényegében minden kérdés eldőlt. Bő tíz perccel később Robben újra beköszönhetett volna, trükkös szabadrúgását Hitz kapus szögletre ütötte. A hajrában a télen érkezett Wagner is megszerezte a maga gólját, ezzel fölényessé téve a müncheniek győzelmét. A német válogatott csatár Rudy szöglete után volt eredményes. A mérkőzés tehát 4:1-es vendéggyőzelemmel zárult, aminek eredményeképp matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert a Bayern.

A vereség ellenére az Augsburg továbbra is a 10. helyről várja a folytatást, de kissé csalódásra ad okot, hogy a klub sorozatban negyedik hazai meccsét veszítette el. Ugyanakkor a kis bajor csapatot a kiesés veszélye nem fenyegeti és az Európa Liga indulás is szinte már teljesen elérhetetlenné vált. A Bayern München együttesére pedig továbbra sincsenek szavak. A Bundesliga óriása sorozatban a 6. bajnoki címét szerezte meg, ami természetesen rekord, ahogyan az is, hogy a történelmük során ez már a 28. Salátástál, amit begyűjtöttek.

Augsburg – Bayern München 1-3 (1-2)
Helyszín: WWK Arena (Augsburg, Németország) – 30.660 néző; Vezette: M. Schmidt
Gólszerzők: Süle (18.-öngól) ill. Tolisso (32.), Rodriguez (38.), Robben (62.)
Sárga: Gregoritsch (20.), Khedira (43.), Baier (45.) ill. Boateng (20.)
Kiállítás: – ill. –

Augsburg: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier – Koo, Gregoritsch (Moravek 80.), Caiuby – Cordova (Richter 62.) Vezetőedző: M. Baum

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Boateng, Rafinha – Rudy, Tolisso – Robben (Müller 83.), James (Martinez 64.), Bernat (Ribéry 82.) – Wagner Vezetőedző: J. Heynckes