Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mit keres Messi fotója a Manchester United öltözőiben?

Inspiráció, pozitív példa, valaki akikre felnézhetnek a fiatalok, avagy mindenkinek kell egy példakép. A sztárklubok általában a saját történelemkönyvükből emelnek ki egy-egy ikonikus alakot, a Manchester United klubvezetése azonban nem így döntött. Hiába Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, vagy éppen Cristiano Ronaldo, az akadémia öltözőiben mégis Lionel Messi képével találkoznak a tehetségek. Egy olyan labdarúgóéval, aki (még) soha nem volt vörös ördög. 

dt.common.streams.StreamServer

Mit is ábrázol a szóban forgó fotó? Az Upton Park öltözőjében készült, és 2014-ben járunk. Az argentin válogatott éppen a horvátok elleni barátságos mérkőzés után volt. A képen az FC Barcelona klasszisa a találkozó után maga tisztítja a stoplisát

A The Times beszámolója szerint a Manchester United szakmai stábja választotta ki ezt a képet, mondván, ha egy akkora világsztár, mint Lionel Messi magának tisztítja a csukáját, az arra sarkallhatja a fiatalokat, hogy maradjanak ők is a földön. A képpel próbálnak alázatot és szerénységet nevelni a fiatalokba, mely valljuk be a mai világban egyre nehezebb.

A választás mindenesetre akkor is érdekes. Kíváncsiak lennénk rá, hogy Cristiano Ronaldo például mit szól hozzá, hogy nem az ő fotója található az öltözők falain, hiszen Messivel ellentétben ő egy igazi United ikon!?

A szóban forgó fotó

open-uri20180409-4-1b1d2kg