Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdaiék meglepetése: hihetetlen dominanciával nyert ma a Hertha!

A mai napon ismét számtalan érdekes összecsapás garantálta a felhőtlen szórakozást a Bundesliga fanatikusainak. Pályán volt a Hertha, valamint a Mario Gómezzel felálló Stuttgart is…

hertha_koln

Kép forrása: kicker.de

Hertha BSC – 1. FC Köln 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Selke (49., 52.) ill. Bittencourt (29.)

Négy támadóval a kezdőben lépett pályára a Hertha (Lazaro, Selke, Ibisevic, Kalou), és már az első játékrészben igen komoly mezőnyfölényben játszottak a szinte biztosan búcsúzó Köln ellen. Ennek ellenére a Kecskék jutottak előnyhöz a 29. percben Bittencourt találata révén. Erre reagálva újabb támadót cserélt be Dárdai: Leckie érkezett Weiser helyére a szünetben. A stílusváltás pedig nemcsak az alakzaton, hanem a játék képén is meglátszott: Selke gyors duplájával megfordította, és meg is nyerte csapatának a mérkőzést.

Vajon mostantól mindig ilyen merész játékot láthatunk majd a berliniektől hazai pályán, vagy egy ez csak egyetlen tét nélküli, és célzottan közönségszórakoztató mérkőzés volt?

VfB Stuttgart – Hannover 96 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Thommy (53.) ill.

Ezzel egy időben a Suttgart és a Hannover vívott a fővárosinál jóval kiegyenlítettebb párharcot, melyen a hajszálnyival magabiztosabban játszó hazaiak megérdemelt győzelmet arattak. Itt is akadt egyébiránt taktikai csemege az elemzőknek: a 4-4-2-es formáció két belső középpályása az eredetileg belsővédő Badstuber, és az eredetileg szélső Aogo volt.

Írta: Wernigg Márton