Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fordulat Iker Casillas klubváltásában?

Az elmúlt hetekben felröppentek a hírek, mi szerint az FC Porto spanyol klasszis kapusa, Iker Casillas elhagyja a portugál együttest. Legutóbb arról is lehetett olvasni, hogy Nikolics Nemanját foglalkoztató tengerentúli Chicago Fire csapatába igazol a spanyol kapuvédő, de a Liverpoollal és a Newcastle alakulatával is szóba hozták. Most viszont úgy fest, újabb fordulat jöhet Casillas átigazolási ügyében!

el-ultimo-tren-de-iker-casillas-para-agarrar-el-sueno-americano-de-la-mlsA spanyol klasszis talán megsem int búcsút Portó varosanak? (forrás: elconfidencial.com)

Iker Casillas, az FC Porto veterán spanyol kapusát több klubbal is szóba hozták az elmúlt hetekben. Lehetett hallani arról, hogy Nikolics csapattársa lesz az MLS-ben szereplő Chicago Fire-nél, de a PL-ben érdekelt Liverpool és Newcastle csapataival is szóba hozták. Most újabb fordulatot vehet a történet!

Az AS című spanyol lap, hogy Jorge Nuno Pinto da Costa klubelnök nyilatkozatát közölte, mi szerint a Porto háza táján örülnének, ha Casillas a csapat tagja maradna. Ugyanakkor a portói klub első embere azt is elmondta, nem tudja garantálni, hogy a következő szezonban is tagja lesz a klubnak a spanyol, de szeretnének vele szerződést hosszabbítani. Az AS viszont azt is megemlíti, hogy Mexikóból, Kínából, valamint az Egyesült Arab Emírségekből is érkezett ajánlat a spanyolért. Ha mégis maradna Portóban a 167-szeres spanyol válogatott játékos, akkor jelentős fizetéscsökkentést kellene elfogadnia.

A 36 esztendős Casillas 25 évig volt a Real Madrid játékosa, mielőtt 2015-ben a Porto-hoz igazolt. Fontos dolog még a kapus ügyében az, hogy ha csapata a BL-ben indulhatna a következő idényben, akkor nem hagyná el nagy eséllyel. Erre pedig az alapján van realitás, hogy a Porto a tegnap esti rangadón aratott sikerével (1-0 a Benfica, az addigi első helyezett ellen idegenben) az élre állt a portugál élvonalban négy körrel a szezon vége előtt. Ha a csapat bajnok lesz, akkor a 2018/2019-es szezonban is ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján.

Nagy Dávid