Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hétközi fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság – előzetes

Nem kellett sokat várni a következő La Liga meccsre, hiszen hétközi fordulóval folytatódik a bajnokság. Az első kieső is meg lehet már, de a Barcelona is egyre közelebb kerülhet a bajnoki címhez.

w_900x700_14181444_b3z7008

A Valencia nem tudta megszakítani a Barca veretlenségét (Forrás: laliga.es)

A forduló kedden a Depor és a Sevilla összecsapásával kezdődik. Montella gárdája öt meccse nyeretlen a bajnokságba, és már lecsúsztak a hetedik helyre. A Depornak még van esélye arra, hogy kikerüljenek a kiesőzónából, ám ehhez még meccseket kell nyerniük. Ezt követi a Celta Vigo – Barcelona találkozó. A Celta szereti megviccelni a katalánokat a bajnokságban, ám szezonbeli formájuk igen hullámzó. A Barca már fél lábbal a bajnoki címet ünnepelheti, egyedül arra kell figyelniük, hogy ne kapjanak ki, mert akkor veretlenül hódíthatják el a trófeát. A napot a Villarreal és a Leganes találkozója zárja. A “Sárga tengeralattjárónak” van esélye megszerezni az Európa-liga selejtezőt érő hatodik helyet, de ehhez konstans jó teljesítményt kell nyújtaniuk. A Leganes pedig szinte biztosan megússza a kiesést. 

Szerdán egy időben játszik az Espanyol az Eibarral, illetve a Valencia a Getafével. A “Denevérek” hiába előzték meg a Real Madridot, és ugrottak fel a harmadik helyre, ez csak egy fordulóig tartott, mivel kikaptak a Barcelonától, a királyiak meg nyertek, és így a különbség is nőtt közöttük. A nap zárása a Real Madrid – Atlethic Bilbao mérkőzés lesz. A királyi gárda visszavette a harmadik helyet, és célként minimum ezt tűzte ki maga elé. A Bilbao akár nehéz ellenfél is lehetne a számukra, de a baszkok nem igazán találják a jó formájukat a szezonban, és a középmezőny végén kullognak. 

Csütörtökön az Alaves – Girona nyitja a napot. A katalánok az európai kupasorozatokban való indulást tűzték ki maguk elé, ami egy jó teljesítménnyel még elérhető lehet a számukra. Ugyanebben az időpontban játsszák a Real Sociedad – Atletico Madrid találkozót. Simeone gárdájának az első hely már szinte elérhetetlen, viszont hátrafelé kell tekinteniük, hiszen a Real Madrid még veszélyeztethetik a második helyüket. A Real Sociedad sem játszik igazén jól szezonban, de még megnehezíthetik a fővárosiak dolgát. Este még lejátsszák a Betis – Las Palmas találkozót, illetve a forduló zárásaként a Levante – Malaga összecsapást. Ha a déli csapat kikap, akkor már biztosan a másodosztályban folytatja. 

A 33. forduló mérkőzései:

KEDD:

19:30 Deportivo La Coruna – Sevilla 
21:00  Celta Vigo – Barcelona (TV: Sport 2)
21:30 Villarreal – Leganes 

SZERDA:

19:30 Espanyol – Eibar 
19:30 Valencia – Getafe 
21:30 Real Madrid – Athletic Bilbao (TV: Sport 1)

CSÜTÖRTÖK:

12:00 Alaves – Girona 
16:15 Real Sociedad – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
18:30 Betis – Las Palmas
20:45 Levante – Malaga 

A La Liga állása a 33. forduló előtt: 

Screenshot_1