Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: a Leverkusen otthonában mészárolt a Bayern és bejutott a döntőbe! – videóval

A Német Kupa (DFB-Pokal) elődöntőjében a rekordbajnok Bayern München a Bayer Leverkusen otthonában próbálta kiharcolni a fináléba jutást immáron 22. alkalommal. 

DbAidZmW4AEU_ayRemek iramban vette kezdetét az első elődöntő a leverkuseni BayArénában. A vendégek pokolian jól kezdték a mérkőzést és már a 3. percben előnybe kerültek, miután Boateng fejesét még sikerült hárítani a hazaiak hálóőrének, a kipattanót már nem ugyanis Javi Martínez hajszálpontosan helyezett a jobb alsóba. A találkozó 7. percében a Leverkusen vezethetett egy gyors kontrát aminek a végén kis híján jött a hazaiak válasza, Volland lehetőségét azonban Ulreich bravúros mozdulattal hárította. Két perccel később Ribéry ment el a bal szélen majd egy remek labdát küldött az ötösön belülre ami Robert Lewandowskit talált meg a lengyel pedig nem habozott a kapu bal oldalába lőtt, kétgólosra növelve csapata előnyét. A hazaiak azonban nem adták könnyen magukat és próbáltak visszajönni a mérkőzésbe, és a 16. percben ez sikerült is, a Bayern védői nem tudtak felszabadítani egy pontrúgást követően és Lars Bender pedig remekül használta ki a bajorok első megingását a mérkőzésen és Ulreich kapujába bólintott 2-1-re módosítva az állást. A gól meghozta a gyógyszergyáriak kedvét és először szorították be hosszabb időre a bajorokat a saját kapujuk elé, de komoly gólszerzési lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk. A 32. percben a másik Bender testvér Sven is gólt szerezhetett volna, Ulreich azonban megakadályozta ebben egy remek révédéssel. Négy perccel később Bellarabi távoli löketét kellett ismételten hárítania a bajorok hálóőrének.

DbAY53mWsAAN-ReFordulást követően mindkét szakvezető változtatott. A második játékrész elején a hazai együttese Bellarabi révén egyenlíthetett volna, azonban Ulreich ezúttal is szenzációs védéssel akadályozta meg a Leverkusen egyenlítését. A 53. percben a Bayern nagyon közel került ahhoz, hogy 22. alkalommal is bejussanak a fináléba, miután Müller ismét kétgólra növelte csapata előnyét. A harmadik bekapott gól után a hazai együttes teljesen szétesett és bajorok három percen belül még kettőt rámoltak be  Leno kapujába, előbb Thiago egy gyöngörű lövéssel mattolta a hazai portást majd Müller másodszor is eredményes volt a 64. minutumban. Ezzel azonban nem ért végett a gólfesztivál a 72. percben a csereként beálló Leon Bailey káprázatos gólt ragasztott a Ulreich kapujának jobb felső sarkába. Hét perc sem telt el érkezett a bajorok válasza ismételten Thiago hozta kihagyhatatlan helyzetbe Müllert aki ezzel mesterhármast szerzett a Leverkusen otthonában. A Bayern München ezzel 2016 után ismét bejutott a a fináléba immáron 22. fináléjára készülhet a bajor rekordbajnok.

Bayer Leverkusen – Bayern München 2-6 (1-2)
Helyszín: BayArena, Leverkusen, Vezette: Siebert
Gólszerzők: L.Bender (16.), Bailey (72.) ill. Martínez (3.), Lewandowski (9.), Müller (52., 64., 78.), Thiago (61.),
Sárga lapok: Restos (11.), Aranguiz (69.) ill. Boateng (65.)
Kiállítás: 

Leverkusen: Leno – Retsos (Bailey 46.), Tah, L.Bender, S.Bender – Baumgartlinger (Alario 62.), Aranguiz – Brandt, Havertz, Bellarabi (Henrichs 67.) – Volland. Vezetőedző: Herrlich

Bayern: Ulreich – Alaba (Rafinha 46.), Hummels, Boateng, Kimmich – Martínez – Ribéry, Thiago (Süle 85..), Müller (Rodriguez 80.), Robben – Lewandowski.. Vezetőedző: Heyncks

https://www.youtube.com/watch?v=Py0QHiMb9gM

Képek forrása: bild.de

Ondik Gábor