Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca ellen gólt szerző Aspas egy 62 éves rekordot állított be

Kedd este a 2017/18-as szezon egyik legjobb és leglátványosabb mérkőzését játszotta egymással a Celta Vigo és az FC Barcelona. A katalán sztárcsapat új ligarekordot felállítva immáron 40 bajnoki meccs óta veretlen. Fordulatokból nem volt hiány, az igen csak felforgatott Messit, Suarezt, Umtitit és Jordi Albát is a padon kezdető, Iniestát, Busquetset és Piquet is nélkülözni kényszerülő katalánok kétszer is vezettek, ám végül Sergi Roberto kiállítása után meg kellett, hogy elégedjenek a döntetlennel.

421050_original

Az idei 20. bajnoki gólját jegyző Aspas és Messi küzdelme

Az ikszről Iago Aspas “kezeskedett” a szó legnemesebb értelmében. A remek szezont futó spanyol válogatott támadó a 82. percben kézzel talált Ter Stegen hálójába, ezzel beállítva egy nem éppen mai rekordot. Legutóbb ugyanis az 1955/56-os szezonban fordult az elő, hogy egy Celta Vigo játékos legalább 20 bajnoki találatot szerzett. Akkor Mauro Rodríguez volt erre képes, a legidősebb Celta hívek talán még emlékeznek erre, de sokan nem lehetnek. Ilyenre tehát 62 esztendeje nem volt példa a klub életében. Ezzel Aspas neve igen patinás helyre került a galíciai csapat történelemkönyvében.

1524000622117

Az egyenlítőgól előtti pillanat

A Barca ligarekordja és Aspas rekordbeállítása mellett egy negatív rekorddal is gazdagabb lett a katalán sztárcsapat történelemkönyve. Legutóbb ugyanis 16 éve, még 2002-ben fordult az elő, hogy saját nevelésű La Masia játékos nélkül álltak ki a katalánok egy meccsre. Részletekért és az akkori névsorért (KATT)