Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 16 év után negatív rekordot döntött a csapat!

Ter Stegen – Digne, Vermaelen, Mina, Semedo – Paulinho, D. Suárez, A. Gomes – Coutinho, Alcácer, Dembélé. Így festett a Barca kezdőcsapata a Celta ellen. Máris mutatjuk, hogy mindez miért igazán érdekes!

A Bilbao elleni kezdőcsapat 2002-ből (Kép: marca.com)

Elsőre talán azt gondolnánk, hogy Lionel Messi miatt. Az argentin klasszis pihentetés céljából valóban a kispadon kezdett, és részben igaz is, hogy miatta érdekes ez a számunkra.

Történt ugyanis, hogy miután Valverde mester erősen rotálta csapatát, kimaradt Messi mellett Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Sergio Busquets vagy Sergi Roberto is, csupa olyan labdarúgók, akik a Barca híres akadémiáján, a La Masián pallérozódtak. A katalánok kezdőjében így nem volt saját nevelésűnek tekinthető játékos – 16 év után először!

Legutóbb 2002. április 6-án, az Athletic Bilbao ellen állt fel La masia-növendék nélkül a Barca. Akkoriban a kezdőcsapat a következő volt: Roberto Bonano – Michael Reiziger, Philippe Christanval, Abelardo Fernández, Francesco Coco – Fabio Rochemback, Phillip Cocu, Luis Enrique – Rivaldo, javier Saviola, Marc Overmars.