Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

‘Semmi extra!’ – Csak egy újabb szokásos Mourinho-megjegyzés!

José Mourinhóval az Internél együtt dolgozó Julio Cesar egyesek számára biztosan meghökkentő, ám a portugál tréner szájából már-már szokványosnak tűnő Mourinho-megjegyzést kürtölt nagyvilággá.

(Kép: marca.com)

2013-ban járunk, a Konföderációs-kupa döntője után. Brazília Julio Cesarral a kapuban 3:0-ára legyőzte Spanyolországot a Maracanában. A most a Flamengoban levezető brazil kapust választották a torna legjobbjának a posztján, megelőzve Iker Casillast, akinek a mezét a spanyol kapus iránti tiszteletéből magán viselte Cesar a díjátadón.

Volt azonban valaki, aki szerint nem biztos, hogy Julio Cesarnak kellene feltétlen tisztelnie Casillast: Ő volt José Mourinho.

“Amikor beértem az öltözőbe láttam, hogy üzenetet kaptam Mourinhótól. elképedtem mikor először olvastam: ‘Őrült vagy! Komolyan azt gondolod, hogy te vagy az akinek a másik mezét kell hordania? Casillasnak kellene felvennie a tiédet! Egyszerűen azért, mert egy kézzel is több labdát megfogsz, mint ő’. Később még a helyszínen találkoztam Casillas-szal, és mondtam neki, hogy milyen üzenetet is kaptam Mourinhótól, ne lepődjön meg semmin” – Árulta el Julio Cesar a brazil Selecao Sportv programnak adott interjújában. A történet érdekessége az is, hogy Mourinho a Konföderációs-kupa előtt már Iker Casillas edzője volt – nem is igazán kedvelték egymást a Real ikonjával -, nem pedig Julio Cesaré…

A 38 esztendős brazil további érdekességeket is megosztott a portugál menedzserről. “Emlékszem az első évem vele nagyon jól sikerült. A másodikban azonban tartottam attól, hogy mi lesz ha hibázok. Ekkoriban egy edzésen Mourinho odalépett hozzám, és azt mondtam, hogy a világ legjobb kapusa vagy, de ma úgy védtél, mint egy Seria C-s kapus! De említhetném azt az esetet is, amikor Mourinho azt akarta, hogy sárga mezben védjek, és odanyújtott felém egy tréning felsőt. Nem értettem őt, hiszen abban a szezonban a kapusok színe a szürke, a fekete és a fehér volt. Mondtam neki, hogy ezt nem vehetem fel. Erre ő minden lehetséges módon azt hangsúlyozta, hogy biztos azért, mert félek, félek a labdától is. Hogy mi lett a történet vége? Természetesen sárgában védtem!”  – Tette még hozzá a korábbi 87-szeres brazil válogatott hálóőr.