Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kétgólos hátrányból fordított az újonc! – videóval

Tegnap este, és mára virradó hajnalban több mérkőzést bonyolítottak le az MLS-ben, azaz az észak-amerikai profiligában. Ezek közül egy igazán emlékezetesre sikeredett, ugyanis kétgólos hátrányt ledolgozva nyert kettővel idegenben az újonc, de ezen felül is voltak még izgalmas momentumok a tengerentúli élvonalban!

IMG_20180422_100332Piatti (jobbra) hiába lőtt mesterhármast, elképesztő meccsen maradt alul csapata! (forrás: twitter.com/LAFC)

Elképesztő mérkőzésnek lehettek tegnap este szemtanúi a Montreal Impact otthonába kilátogató szurkolók az MLS-ben. Az észak-amerikai profiligában megrendezett bajnokin a kanadai klub idegenbeli ellenfele az újonc Los Angeles FC csapata volt.

Nagyszerűen kezdett a hazai gárda, amely már a 9. percben vezetett Piatti révén (1-0), az argentin pedig a 16. minitumban büntetőből növelte csapata előnyét, és saját góljainak is a számát (2-0)! A hazai villámrajtot követően a volt Montreal labdarúgó, Ciman szépített a 24. percben egy elképesztően nagy, szabadrúgásból megeresztett bombával (2-1)! A vendégek előtt esély nyílt az egyenlítésre is, ugyanis Cabrera a 31. minutumban piros lapot kapott, a Los Angeles pedig tizenegyest, azonban a két perccel később elvégzett büntetőt Urena nem tudta értékesíteni! Az első félidő krónikája ezzel viszont még nem zárult le, ugyanis Piatti mesterhármast ért el, hiszen a 43. percben is betalált a montreáli gólvágó, így csapata a szünetre kétgólos előnnyel mehetett pihenni (3-1)!

De hiába Piatti zseniális teljesítménye, a vendégek a második félidő elején már kezdtek feltámadni! Az emberelőnyben játszó Los Angeles FC egy gólra zárkózott az 52. percben, amikor a tizenegyest hibázó Urena passza után Feilhaber volt eredményes (2-3)! Ezután még a hazaiak is besegítettek, ugyanis Raitala öngóljával már egál volt az állás az 57. minutumban (3-3)! Ezzel azonban nem ért véget az őrületes mérkőzés! A hajrában kétszer is beköszönt még a Los Angeles FC, amely nem akárhonnan állt fel és győzött így! A 83. percben Vela büntetőből szerzett gólt, ekkor először vezetett csapata a meccsen (3-4), amely nem csak fordított, de végül kettővel nyert, mert Blessing is bevette a hazai kaput a 89. minutumban (3-5)! Emlékezetes meccs volt ez, annyi biztos, a Los Angeles FC pedig összességében elég jól muzsikál újoncként a ligában.

MLS, alapszakasz
Montreal Impact – Los Angeles FC • 3-5 (2-1)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 20.302 néző
Gólszerzők: Piatti (9; 16. – büntetőből, 43.), ill. Ciman (24.), Feilhaber (52.), Raitala (57. – öngól), Vela (83. – büntetőből), Blessing (89.)
Kiállítás: Cabrera (31.), ill.


A Montreal meccse után újabb kanadai csapat volt tegnap este pályán, méghozzá a címvédő, CONCACAF BL-döntős Toronto FC. A torontói klub a Houston Dynamo otthonában lépett fel igencsak tartalékos összeállításban, ugyanis jövő hét közepén a mexikói Chivas Guadalajara csapata elleni BL-visszavágóra koncentrál a klub, melyet idegenben játszik, és 2-1-es hátrányból szeretne megfordítani.

A Houston a legjobbjait nélkülöző torontói gárdát pedig csúnyán kiütötte! Az első játékrészben még “csak” 2-0 volt az állás Manotas, és Leonardo korai góljainak köszönhetően 7 perc elteltével, és a szünetig már nem is változott az állás. A folytatásban viszont a Dynamo is újból belelendült, és már a második félidő elején Alexander révén 3-0 volt a 47. minutumban! Ezután szépített Taintor góljával a Toronto az 52. percben (3-1), viszont a 60.-ban Ellis is betalált, így újból három volt közte (4-1)! A kegyelemdöfést az Ellis gólja előtt asszisztáló Quioto adta meg a 77. percben a Toronto számára (5-1), ráadásul a végén, a 90. percben Mino büntetőt is hibázott, így nem tudott még egy gólt szerezni a Toronto.

Houston Dynamo – Toronto FC • 5-1 (2-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 17.109 néző
Gólszerzők: Manotas (3.), Leonardo (7.), Alexander (47.), Ellis (60.), Quito (77.), ill. Taintor (52.)


A következő mérkőzéseket már magyar idő szerint mára virradó hajnalban játszották le.

A tavalyi Keleti Főcsoport döntőjében szereplő Columbus Crew csapata Németh Krisztián klubját, azaz a New England Revolutiont fogadta.

Viszonylag gyors találatok jöttek az elején, ugyanis Farrell öngóljával már a 9. percben vezetett a Columbus (1-0), ám a 14. minutumban Bunbury egalizált is (1-1)! Ahogy a félidő elején, úgy a végén is hasonló gólváltás zajlott le a csapatok között. Előbb a Crew talált be, a 43. percben Zardes volt eredményes (2-1), majd az első félidő hosszabbításának első percében Penilla egyenlített (2-2)! Végül ezzel már a végeredmény is kialakult, a második játékrészben pedig Németh Krisztián is pályára lépett, aki a 78. percben váltotta Zahibo-t.

Columbus Crew – New England Revolution • 2-2 (2-2)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 11.264 néző
Gólszerzők: Farrell (9. – öngól), Zardes (43.), ill. Bunbury (14.), Penilla (45+1.)


Gólgazdag meccset játszott az Orlando City is, melynek vendége a San José Earthquakes csapata volt.

A hazaiak az első félidőt 2-0-ra nyerték meg, majd hárommal is vezetett az Orlando a második játékrészben, a San José igyekezett felkapaszkodni. A vendégek a hajrában kétszer is betaláltak, Jungwirth duplája viszont csak a szépítésre volt elég. A vége 3-2 lett, azonban a meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a 86. minitumban hazai részről Meram még büntetőt is hibázott, de ez is belefért. A hazaiak részéről pedig Klejstan, valamint Dwyer is góllal vette ki részét ebben a sikerben.

Orlando City – San José Earthquakes • 3-2 (2-0)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 25.527 néző
Gólszerzők: Mueller (2.), Klejstan (35.), Dwyer (69.), ill. Jungwirth (78., 90.)


Az FC Dallas a Philadelphia Union csapatát fogadta, a texasi együttes pedig simán hozta a papírformát. A hazai gárda a második félidőben kétszer is betalált – előbb Diaz büntetőből volt eredményes, majd Urruti a korábbi Fradi játékos, Lamah passza után talál be. A vége tehát 2-0 lett, de akár ennél még jóval több is lehetett volna közte, ugyanis 17 dallasi próbálkozásból 10 kapura ment, míg a túloldalon ez az arány 9/2 volt.

FC Dallas – Philadelphia Union • 2-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 13.326 néző
Gólszerzők: Diaz (64. – büntetőből), Urruti (74.), ill.


A Real Salt Lake szintén hazai pályán aratott sima győzelmet, de eggyel több gólt szerezve, mint a Dallas. A háromgólos vereség elszenvedője az ezzel lenullázott Colorado Rapids csapata volt. Az első félidőt 0-0-ra hozták le a csapatok, annak ellenére, hogy a vendégek kapusa, Tim Howard a 20. percben piros lapot kapott! Ráadásul a meccs hajrájáig nem született gól, utána rámolt be hármat a Salt Lake úgy, hogy Plata a 82. percben büntetőből volt eredményes (1-0), majd Rusnák passza után Kreilach talált be (2-0), a legvégén pedig a második találatnál gólpasszt kiosztó játékos is eredményes tudott lenni (3-0)!

Real Salt Lake – Colorado Rapids • 3-0 (0-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 17.461 néző
Gólszerzők: Plata (82. – büntetőből), Kreilach (89.), Rusnák (90+2.), ill.
Kiállítás: – , ill. Howard (20.)


A legutolsó ma hajnali meccset az MLS-ben a Los Angeles Galaxy csapata a játszotta a vendégségbe érkező tavalyi újonc Atlanta United csapatával szemben. A hazaiknál a kezdőben kapott helyet Zlatan Ibrahimovic, aki végig is játszotta ezt a találkozót!

Örömre okuk a hazaiaknak azonban nem volt, hiszen egy korai, és egy kései góllal az Atlanta elvitte Kaliforniából a három pontot! A 20. percben Martinez büntetőt végezhetett el, azonban ezt kihagyta, de két perccel később már betalált, igaz, ekkor nem tizenegyesből (0-1)! A vendégek ezzel meg is nyerték az első félidőt, mely során a hazaiknak kaput eltaláló lövésük sem volt! A fordulást követően is a vendégek domináltak veszélyes támadások terén, mezőnyben pedig kiegyenlített volt a játék. A bajnoki legvégén azért csak esett egy gól büntetőből, ugyanis Almiron a ráadás 4. percében tizenegyesből vette be a hazai kaput, ezzel beállítva a végeredményt (0-2)!

Los Angeles Galaxy – Atlanta United • 0-2 (0-1)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.846 néző
Gólszerzők: – , ill. Martinez (22.), Almiron (90+4. – büntetőből)


Ma késő este, és holnapra virradóan is lejátszanak egy-egy meccset az MLS-ben, mellyel zárul majd a ligában az aktuális bajnoki hétvége, mi pedig természetesen azokról a találkozókról is beszámolunk!

Nagy Dávid