Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bale nem menne az MU-ba, de egy másik klubról elismerően beszélt

Egyre inkább úgy tűnik, Gareth Bale a nyáron elhagyja a Real Madridot és valahol másutt folytatja majd pályafutását. Arról legfeljebb csak tippelhetünk, hova megy majd, de itt egy újabb esélyes.

Kép: AS English

Kép: AS English

Érezhetően elfáradt Bale és a Real Madrid kapcsolata. A walesi szélső 2013-ban még egy akkor még rekordnak számító összegért, 101 millió euróért szerződött Spanyolországba a Tottenhamtől – azóta viszont a közvéleménynek egyre nagyobb a hiányérzete vele kapcsolatban. Bale csak helyenként tudott felnőni Cristiano Ronaldo mellé, teljesítménye azonban hullámzó, hosszú távon nem tudta hátára venni a csapatot. Idén ráadásul sérülések is hátráltatták, valamint Zidane is egyre kevésbé gondol rá. Elég csak megnézni, milyen komor arccal üldögél a padon Bale és egyértelművé válik: hamarosan csapatot vált, a kérdés már csak az, hova megy.

Azt valószínűsíteni lehet, hogy az ára csökken majd valamennyit, de még így is magas lesz. Nem sok klub engedheti meg magának, hogy szerződtesse. A legvalószínűbb célpont már csak a stílusából fakadóan is a Premier League lehet, azon belül is a Manchester United, amely bárkire képes elherdálni egy kisebb vagyont, nem gondolkodnak sokat az ilyesmin. Igen ám, de Bale-t állítólag nem hozza lázba egy lehetőség Manchester vörösebbik felében. Másfelé nézelődne – ma pedig egy picit utalt arra is, hogy mi jöhetne szóba.

A Bayern München elleni BL-elődöntő mérkőzés előtt a sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy mit szólna a bajorok megkereséséhez. A támadó pedig így szólt:

“A futballban semmit sem lehet kizárni. Jelenleg a Real Madridban játszom és ezt élvezem. A Bayernnek fantasztikus kerete van, a múltban pedig egész Európa egyik legsikeresebb klubja volt. Bárkinek megtiszteltetés, ha hírbe hozzák velük. Ám jelenleg a Real Madrid játékosa vagyok.” – idézi szavait a szerdai sajtótájékoztatóról az ESPN.

A nagyon óvatos megfogalmazás mögött természetesen megfigyelhetőek olyan kulcsszavak, mint mondjuk a megtiszteltetés, illetve a legsikeresebb klub stb. Nem akarjuk kiforgatni Bale szavait, de mondhatni erősen körvonalazódik: nem tartja egy rossz helynek Münchent, szívesebben menne oda, mint Manchesterbe. Követhetné James Rodrigues példáját, aki tavaly került Németországba, miután nem kapott elég lehetőséget Zidane-tól. A francia tréner egyébként maga is utalt rá, hogy lehetnek majd távozók a nyáron.

Érintettek viszont más témát is a fiúk: a túloldalon Robert Lewandowski kapcsán élénkek a pletykák, a lengyel támadó ugyanis nagyon szívesen lenne Real-játékos. Bale szerint minden meg is van benne, hogy sikeres legyen Madridban. Ha esetleg úgy alakulna, hogy Bale Münchenbe menne, Lewa pedig Madridba, akkor pedig akár egy csereügylet sem lenne elképzelhetetlen…