Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veszélyben Boateng vb-szereplése!

A Real Madrid ellen 2-1-re elbukott BL-rangadón különös pechje volt a Bayern Münchennek nemcsak helyzetkihasználásukat, hanem játékosaik testi épségét illetően is. Heynckes mester mindhárom cserelehetőségét kényszerűségből használta ki, hiszen mind Arjen Robben, mind Jerome Boateng, mind pedig Javi Martínez sérülés miatt kéredzkedett le idő előtt.

boateng_serult

A Bayern München hivatalos oldalán tudatta a közönséggel kulcsemberei diagnózisát: Jerome Boateng combközelítő-izma húzódott meg, Arjen Robben rosszul lépett, így szintén a combja sérült, Martínez pedig egy ütközés következtében koponyazúzódást szenvedett. Így tehát biztos, hogy a védő 4-6 hetet, a támadó több hónapot, a középpályás pedig 2 napot ki fog hagyni az edzésből.

Ezzel tehát kétségessé vált Jerome Boateng vb-szereplése, hiszen a tornáig nem sokkal több, mint 7 hét van hátra, így a rehabilitáció elhúzódása esetén a Nationalelf edzőtáborában nem tudna jelen lenni. Bár komoly érvágás ez a német válogatott számára, nem megoldhatatlan a helyzet: az utóbbi években sérülésből sérülésbe vergődő Boateng helyén Rüdiger és Süle is megfordult már Joachim Löw kezdőjében, akik eddig tökéletesen ellátták hórihorgas kollégájuk feladatait…

Írta: Wernigg Márton