Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: képes-e még egyszer a csodára a Roma? – előzetes

Sok szempontból érdekes, és egyben parázs mérkőzésre van kilátás az Olimpicóban, ahol a Rómába visszatérő Mohaded Salah vezette Liverpool igyekszik majd megőrizni az 5-2-es hazai odavágón összehozott háromgólos előnyét. Megfordítva: képes lehet-e a Roma a Barcelona ellen látott feltámadás megismétlésére?

liverpoolroma

Az egyértelmű, hogy miből meríthet erőt a Roma – a Barcelona ellen is kevesen gondolták, hogy van esély ledolgozni a háromgólos hátrányt, és megúszni a mérkőzést kapott gól nélkül. Most valami hasonlóra lenne szükség a Liverpool eddig megállíthatatlannak látszó támadótriója ellen. “Hinnünk kell benne, hogy ezzel a mentalitással, ezekkel a szurkolókkal képesek lehetünk újra a csodára – merthogy ez valóban csoda lenne. Boldog vagyok, hogy idáig eljutottunk, de nem vagyunk megelégedva. A cél Kijev” – tette nyilvánvalóvá a Farkasokat irányító Eusebio Di Francesco.

Ehhez persze kelleni fog egy stabil védekezés is, így Di Francesco várhatóan az odavágón látott, nagyon nem működő három belsővédős szisztéma helyett visszatér a Roma alapjátékának számító 4-3-3-hoz, az első meccsen gyengén teljesítő Juan Jesus így vélhetően a kispadon találja magát. Nehezíti ugyanakkora hazaiak dolgát Kevin Strootmann sérülése, az ő helyét Lorenzo Pellegrini veheti át. Szintén nem áll Di Francesco rendelkezésére az odavágón büntetőből betaláló Diego Perotti, de a támadósorban egyébként is változások várhatóak, Cengiz Under kimaradhat, míg Patrick Schick és Stephan El Shaarawy bekerülhet Edin Dzeko mellé. A hétvégi Chievo elleni 4-1-re megnyert bajnokin mindhárman betaláltak, így önbizalomtól telve várhatják a visszavágót.

A Liverpool persze nagyon jó helyzetből várja a visszavágót, de ettől függetlenül hazudnánk, ha azt mondanánk, felhőtlen a hangulat az Anfielden. A csapat felkészülésének aligha tett jót például a Zeljko Buvac másodedző körüli balhé – Klopp jobb keze 17 év után “szakított” a német szakemberrel, Rómába már el sem utazott a csapattal. A Vörösök szempontjából szintén nem túl pozitív hírek érkeztek Emre Canról, az ő Torinóba igazolását lassan készpénznek veszi az olasz sajtó. (Ne feledjük ugyanakkor, Roberto Firmino ellenben a hétvégén hosszabbított a ‘Poollal.)

Jürgen Klopp csapatánál egyébként egyetlen változtatás várható, az odavágón összeszedett térdsérülése miatt a vb-ről is lemaradó Alexander Oxlade-Chamberlain helyét alighanem Georgino Wijnaldum veszi át majd a kezdőben. Más változtatásra nemigen van oka a német mesternek…

“Azért jöttünk, hogy az álmainként harcoljunk .Sokan azt gondolják, a Romának elég a 3-0, csakhogy ez nem ilyen egyszerű, mi is a pályán leszünk, nem fogunk az öltözőben maradni! Ezért érdemes focizni, nagy tét mellett játszani, nagy dolgokat elérni” – mondta a “Normal One”.

20:45 AS Roma– Liverpool (Tv: M4 Sport)
Helyszín: Stadio Olimpico; V: Damir Skomina (szlovén)

Várható összeállítások (uefa.com):

Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Pellegrini – Schick, Džeko, El Shaarawy
Hiányzók: Karsdorp (térd), Defrel (térd), Perotti (boka), Strootman (borda)

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mané
Hiányzók: Matip (comb), Oxlade-Chamberlain (térd), Can (hát), Gomez (boka)

Grafika: Bács András

Lasányi Csaba