Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: óriásit küzdött a Róma, de a Liverpool jutott a döntőbe! – videóval

Sok szempontból érdekes, és egyben parázs mérkőzésre volt kilátás az Olimpicóban, ahol a Rómába visszatérő Mohamed Szalah vezette Liverpool igyekezett megőrizni a hazai odavágón összehozott háromgólos előnyét. 

31821577_10156833163882573_5640782915810885632_n

A Liverpool egy hete 5-2-re verte az AS Romát az Anfielden, a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén most háromgólos előnyt őrizgetve utazik Rómába azzal a céllal, hogy 2007 óta első ízben vívja ki a döntőbeli szereplést, ami ezúttal Kyjevben lesz. Eddig három csapat volt képes arra a történelemben, hogy az egyenes kieséses szakaszbab Bajnokok Ligája-párharcot fordítson meg legalább háromgólos hátrányból. Ez a három együttes pedig a  spanyol Deportivo La Coruna (2004), a szintén spanyol FC Barcelona (2017), és az előző körben az olasz AS Roma (2018) volt.

Az olaszok mestere Di Franesco nem követte el ugyanazat a hibát, mint az odavágón és 4-3-3-as hadrendben küldte csatába tanítványait, míg Jürgen Klopp nem nagyon változtatott a liverpooli mérkőzéshez képest mindössze a sérült Oxlade-Chamberlain helyén változtatott a német mester.

3500

A római farkasok remekül kezdték a mérkőzést a fergeteges hangulat közepette és a mérkőzés elején a hazai együttes irányította a mérkőzés ütemét. A 7. percben a hazaiak előtt adódott az első komolyabb lehetőség, miután Florenzi durrantott nem sokkal a kapu bal oldala mellé. A találkozó 9. percében Nainggolan óriásit hibázott miután eladta a labdát, majd Firmino zseniális passza után Sadio Mané lőtte ki a kapu jobb oldalát, megszerezve csapatának a vezetést. Az első negyedóra végén Szalah lövését fogta könnyedén Allisson. A mérkőzés 15. percében az olaszok egy nagyon szerencsés góllal egyenlítettek, miután Dejan Lovren saját csapattársát lőtte telibe, Milner fejéről pedig egy nagyon szerencsétlen mozdulatot követően a saját kapujában kötött ki a játékszer. A vörösök előtt ezt követően is akadtak ziccerek, a 17. percben Firmino és Mané összjátékát követően a szenegáli szélső lőtt a kapu mellé. A mérkőzés 25. percében Robertson gyorsaságát kihasználva befűzte Florenzit majd egy remek labdát tálalt Mané elé akinek lövését óriási védéssel hárította Allisson. A szögletet követően a római farkasok nem úszták meg kapott gól nélkül, miután a szöglet utáni kavarodás után a hazai védők beragadtak és Wijanldum szabadon maradt és 50. nemzetközi kupameccsét góllal ünnepelte meg. Tíz perccel az első játékrész vége előtt az olaszok kis híján újra egyenlítettek, ezúttal azonban El Sharaawy lövésénél a jobb kapufa a vendégekkel volt és kimaradt az olaszok lehetősége. Az első játékrész további részében a rómaik hősiesen küzdöttek, de a pályán a Liverpool akarata érvényesült ami az eredményen is meglátszott.

Fordulást követően is folytatódott a nagy iram és a 52. percben Karius védése után Dzeko elé pattant a játékszer amit a bosnyák támadó a bal felső sarokba bombázott ismét kiegyenlítve az állást. A gólt követően az olaszok próbáltak nyomást helyezni a Liverpool védelmére, és a csereként beálló Cengiz Ünder lehetőségét védte bravúrral Karius a találkozó 60. percében. Három perccel később ismét a római együttes előtt adódott ziccer, Schick lövését követően Alexander-Arnold estében a kezével blokkolt a cseh játékos lövését, amiért a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 69. percben egy védelem mögé belőtt labdára csapott le Firmino, majd lövését honfitársa Allisson bravúros mozdulattal hárította. A mérkőzés hajrájában a római farkasok mindent elkövettek a győztes gól megszerzéséért, ami végül sikerült is a 86. percben Nainggolan a mérkőzés elején elkövetett hibáját és óriási gólt zúdított Karius kapujában majd a hosszabbítás utolsó perceiben Klavan kezezését követően egy büntetőt is értékesített a belga játékos. A Liverpool pedig megdöntötte a Barcelona 1999/2000-es kiírásban felállított rekodját miután 45 gólt szerztek a főtábla küzdelmeiben, a vörösök a mai duplával 46 szerzett gólnál járnak a BL főtábláján az idei kiírásban. A vörösök 11 év után jutottak be a BL fináléjába ahol a címvédő Real Madrid vár Jürgen Klopp együttesére.

BAJNOKOK LIGÁJA, Elődöntő, visszavágó

AS Roma – FC Liverpool 4-2 (1-2)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma  Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Milner (15., öngól), Dzeko (52.), Nainggolan (86.), Nainggolan (90+3.) ill. Mané (9.), Wijnaldum (25.)
Sárga lapok: Florenzi (76.), Manolas (84.) ill. Lovren (44.), Robertson (84.). Solanke (90.)
Kiállítás: 

Továbbjutott a kijevi fináléba 7-6-os összesítéssel a LIVERPOOL  

Roma: Allisson – Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi – Nainggolan, De Rossi (Gonalons 69.), Pellegrini (Cengiz Ünder 52.) – El Shaarawy (Antonucci 75.), Dezko, Shick. Vezetőedző: Di Francesco

Liverpool: Karius – Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold – Wijnaldum, Henderson, Milner – Mané (Klavan 83.), Firmino (Solanke 87.), Szalah. Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=df0ob6T4E7I

Képek forrása: uefa.com

Ondik Gábor