Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb győzelmével karnyújtásnyira került a Juve az újabb bajnoki címtől – videóval

A Juventus karnyújtásnyira van a bajnoki címtől. Ha a mai napon győznek, és a Napoli vereséget szenved a Torinótól, akkor zsinórban hetedszerre lesznek bajnokok a zebrák. Ahhoz azonban ma Nagy Ádám együttesét kell legyőzniük.

Egy hiba elég volt a Bolognának (Fotó: tuttosport.com)

1. félidő: Az első félidőt elejét uralta a Juventus, a vendégek alig jutottak labdához. Leginkább a sárga lapok kerültek előtérbe, mivel számottevő helyzetek nem alakultak ki. Az első lehetőségre a 19. percig kellett várni, ekkor Crisetig lövését hárította Buffon. Hiába a több évtizedes rutin, néha-néha így is előfordul egy-két hiba. A rutinos olasz hálóőr röviden passzolt Ruganihoz, aki csak letaglózni tudta ellenfelét. A tizenegyest Simone Verdi magabiztosan értékesítette (0-1). A bekapott gól után képtelen volt válaszolni a Juve, így 0-1-es állással vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: A második játékrészt hatalmas erőbedobással kezdték a zebrák. Meg is lett az eredménye, hiszen az 51. percben egy beadás után De Maio rosszul ért a labdához, ami ezáltal bepattant a kapuba (1-1). Bár a Bologna egy kapufáig is eljutott, mégsem ők találtak be. A 64. minutumban Cuadrado futott el a bal szélen, a beívelését pedig nem vette komolyan Mirante, így Khedira könnyedén passzolt a kapuba (2-1). Pár perccel később a Costa-Dybala páros szinte lekopírozta csapatuk második találatát. A brazil szélső könnyedén húzott el, majd a beívelését követően Dybala lőtt a kapuba (3-1). Az utolsó percekben hiába alakítottak ki helyzeteket a vendégek, az eredmény nem változott. Ezzel a győzelmével akár bajnoki címet is ünnepelhet a Juve, amennyiben holnap nem nyer a Napoli.

Juventus – Bologna 3-1 (0-1)
Helyszín: Allianz Stadium; Vezette: Massimiliano Irrati
Gólszerzők: De Maio (ög. 51.), Khedira (64.), Dybala (69.) – ill. – Verdi (26.)
Sárga: Cuadrado (14.), Rugani (26.) – ill. – Poli (18.), Crisetig (61.), Palacio (90.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Buffon  Cuadrado (Lichtsteiner 72.), Barzagli, Rugani, Asamoah  Khedira, Marchisio, Matuidi (Douglas Costa 46.) Dybala, Higuain, Alex Sandro (Bernardeschi 84.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Bologna: Mirante – Keita, De Maio, Romagnoli, Mbaye, Krafth (Torosidīs 60.) – Nagy, Crisetig, Poli – Avenatti (Palacio 66.), Verdi (Destro 73.). Vezetőedző: Roberto Donadoni

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/q7DA9Y3a3Dg

Mihók Richárd