Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán szaladt pofonba az Atlético! – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójában az Atlético Madrid hazai pályán kapott ki nagy meglepetésre az Espanyol csapatától! Ezzel együtt pedig január 17-e óta tartó hazai veretlensége is megszakadt a fővárosi gárdának. A nap első meccsén pedig a Málaga az Alavés csapatát fogadta.

IMG_20180506_182840Torresék jó sorozata szakadt meg hazai pályán! (forrás: twitter.com/Atleti)

Igazán nagy lehetőséget az első félidőben nem jegyezhettünk fel, ám Vitolo révén a 23. percben majdnem betalált az Atlético, de próbálkozása mellé ment. Ráadásul a 26. minutumban sérülés miatt Vitolo helyét Arona Sane vette át a hazaiaknál. Az első félidőben találat nem született, és csupán 1-2 lehetőség alakult ki a kapuk előtt.

A folytatásban viszont már sokáig nem kellett várni a találkozó első góljára! Az 53. percben az Espanyol került előnybe, miután Melendo a kipattanót lőtte be Oblak kapujába, ezzel hazai pályán január vége óta először kapott gólt az Atlético (0-1)! A 66. minitumban pedig kis híján növelte is előnyét a barcelonai klub, de Leo Baptistao lövését hárította Oblak. Azonban az Atlético egyenlíteni nem tudott, ahogy Oblak sem védeni a 77. percben Leo Baptistao újabb próbálkozásánál, így nagy meglepetésre bebiztosította sikerét Madridban az Espanyol (0-2)! A végéig ezután már nem született gól, az Atlético pedig összességében sem tudott váltani, és veszélyesebben játszani. Igazán tétje nem volt a meccsnek, hiszen a hétközben az Arsenal ellen Európa-liga döntőbe jutott madridi alakulat a következő szezonban biztosan indulhat a BL-ben.

La Liga, 36. forduló
Atlético Madrid – Espanyol • 0-2 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano, Madrid. Vezette: Jose Luis Munuera Montero
Gólszerzők: -, ill. Melendo (53.), Leo Baptistao (77.)
Sárga lapok: Gimenez (90+1.), ill. Vila (61.), Lopez (61.), Melendo (74.)
Kiállítás:

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Gimenez, Savic, Lucas, Filipe Luis – Vitolo, Thomas Partey, Koke – Gameiro, Torres. Vezetőedző: Diego Simeone

Espanyol: Pau Lopez – Javi Lopez, David Lopez, Naldo, Vila – Melendo, Victor Sanchez, Carlos Sanchez, Darder – Leo Baptistao, Moreno. Vezetőedző: David Gallego

VIDEÓ HAMAROSAN!


A játéknap első spanyol bajnoki meccsén a már kiesett Málaga csapata az Alavés csapatát látta vendégül.

Rögtön a találkozó elején gól esett, ugyanis a 3. percben Manu Garcia talált be közelről, és előnybe került ezzel az Alavés (0-1)! A 10. minutumban Guidetti próbálta növelni a vendégek előnyét, de Andres Prieto védeni tudott. A szünetig gól már nem is született, ám a fordulás után még további kettő is! A 68. percben Demirovic volt eredményes, aki a hazaiak kapusa fölött emelte be a labdát (0-2)! Majd 2 perccel ezután a második gól szerzője passza után Perez Ibai is a kapuba emelt, ezzel pedig végleg eldöntötte a meccset (0-3)! Ez is egy tét nélküli meccs volt a bajnoki szezon végén, melyen a Málaga nem tudott pontokat menteni sem otthon.

Málaga – Alavés • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Manu Garcia (3.), Demirovic (68.), Ibai (70.)

Nagy Dávid