Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: döntetlen a lisszaboni csúcsrangadón – videóval

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában tegnap este lisszaboni rangadót rendeztek meg. A Sporting és a Benfica összecsapásán alighanem többet vártak a drukkerek, de végül egy gól nélküli döntetlen született a fővárosi óriások összecsapásán.

IMG_20180506_081012Felejthető meccsen ikszelt a két lisszaboni gigász (forrás: twitter.com/SLBenfica)

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában tegnap este fővárosi rangadót rendeztek lisszabonban, ahol a Sporting a Benfica csapatát fogadta, tehát a 2. és a 3. helyezett, azonos pontszámmal álló riválisok csaptak össze!

A bajnoki cím sorsa kapcsán is fontos összecsapástól talán többet vártak a drukkerek is, ugyanis összességében egy álmoskás meccs alakult ki belőle csupán. Igaz, a 9. percben a Benfica kis híján előnybe került, de Pizzi próbálkozása a kapufát súrolta! A 30. minutumban is a hazai kapu előtt alakult ki veszély, de Rui Patricio védte Zivkovic lövését. A Sporting kapusának a 38. percben is akadt dolga, ám Rafa Silva lövésénél is résen volt. A Benfica dominált lényegében a szünetig, Samaris helyzetét követően pedig a kapu mellett kötött ki a labda a 43. percben. Ezzel lényegében zárult is az első játékrész, amely tehát 0-0-s állással ért véget. Ugyan lehetőségek akadtak, de csupán 1-1 kaput tálaló lövést jegyezhettünk fel a szünetig, míg a második félidőben egyet sem! A nagy rangadó végén pedig 7 perc ráadás is következett, ám nem tudták eldönteni a meccset a lisszaboni csapatok, melyek osztozkodtak a pontokon. Ez az eredmény leginkább a pályára lépő, éllovas Porto csapatának kedvezett, amely jelenlegi 82 pontjával nagy lépést tehet a bajnoki cím megszerzéséhez, ha hozza a papírformát.

Portugál bajnokság, 33. forduló
Sporting CP – Benfica • 0-0

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid