Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Exkluzív interjú a DigiSport frontemberével!

Nem kevesebb, mint hat évvel ezelőtt már adott egy mélyebb interjút a FociClub.hu-nak a DigiSport legnépszerűbb kommentátora/riportere/műsorvezetője, aki nem más, mint Haraszti Ádám. Most újra elbeszélgettünk vele, és bizony szembesülnünk a ténnyel, miszerint még mindig a hazai szakma egyik legnyíltabb, és legkifinomultabb tudású tagjához van szerencsénk.

Haraszti_adam_digi_537x350

Sajnos már egy ideje nem foglalkozhat hivatásszerűen az angol bajnoksággal, ami a legnagyobb kedvence, azonban Haraszti Ádám lelkesedése sok-sok futballszeretőt hozott közelebb a Ligue 1-höz. Gond nélkül állíthatjuk azt is, hogy a francia bajnokság népszerűségének megugrása hazánkban nem is Neymar Párizsba szerződésének, hanem a Digi profi munkájának köszönhető.

– Üdvözöllek újra a FociClub.hu virtuális interjúszobájában! Lassan már hat éve lesz annak, hogy az első beszélgetést készítettük Veled. Mi a legfontosabb történés azóta a sportriporteri karrieredben?
A legfontosabb történés talán az, hogy nem volt nagy történés. Talán annyi, hogy az idei szezontól ráfeküdtem a francia focira és elsősorban ezzel foglalkoztam a csatornánál, amivel egyidőben átalakítottuk a Ligue 1 összefoglalóját is, aminek én lettem a műsorvezetője. Emellett pedig év végén elindult a Köz/vetítők című műsorunk, amiben sportos témájú filmekről beszélgetünk és nyugodtan ki merem jelenteni, hogy perpillanat ez az a része a munkámnak, amit a legjobban élvezek!

–  Mi a legnagyobb álmod a szakmai pályafutásod során, amit el szeretnél érni? Egy Eb vagy VB-döntő? Talán nem a fociról, hanem egy másik sportágról van szó?
Azért az ember, ahogy idősödik, nyilván egyre kevésbé álmodozik. A félreértések elkerülése végett nem gondolnám magamat különösebben vénnek, de egyébként is alapvetően igyekszem mindig két lábbal a földön járni, úgyhogy ilyesmivel tényleg nem szoktam mostanában foglalkozni. Egyszerűen csak szeretnék minél jobb lenni a munkámban, és megfelelő ütemben haladni a korral, mert a média-fogyasztási szokásaink alapos átalakuláson mennek keresztül és ennek a hatásait a következő években szerintem még hatványozottabban fogjuk érezni.

Premier_League_Rebrands_DesignStudio

– Továbbra is az angol futball a legnagyobb szerelem? Vajon hallhatjuk még Haraszti Ádámot Premier League közvetítésben?
Foci terén biztos, de nyilván kicsit megcsalva is érzem magam, hiszen ennyi év után lelépett… Ezek a dolgok viszont nyilván nem nagyon változnak, a bajnokságok közül mindig az angol lesz a kedvenc, de jelenleg nyilván nem figyelem olyan intenzitással, mint amikor folyamatosan közvetítettem a PL-meccseket. Azt meg, hogy a jövő mit hoz, sose lehet tudni. Reményeim szerint még sokáig dolgozhatok sportriporterként, és akkor még jó eséllyel keresztezhetik egymást az útjaink.

– Az idei évnek két angolos slágertémája van. A Manchester City bajnoki szárnyalása, illetve a Liverpool nemzetközi menetelése. Melyikre láttál reális esélyt a szezon kezdete előtt?
Nyilván a City menetelésére. Nem mondom, hogy a Pool BL-szereplése nem volt benne a pakliban, de sokkal kevésbé volt valószínű, mint az, hogy Guardioláék lesimázzák a Premier League-et.

BL

– A két legjobb csapat jutott be a Bajnokok Ligája kijevi fináléjába?
Azt nem gondolnám, de arra sem feltétlenül mernék biztosan válaszolni, hogy akkor melyik a két legjobb csapat. Az viszont biztos, hogy egyik csapat sem érdemtelenül jutott el a döntőig.

– Ki fog nyerni? És miért?
Szerintem totálisan megtippelhetetlen! Ha mindenképpen fogadnom kellene, akkor a Realra tennék, már csak az elmúlt évek rutinja miatt is. Ennek a Liverpoolnak mégis csak ez lesz az első BL-döntője és akármilyen finálékat is játszottak már Klopp alatt, egyik sem hasonlítható hozzá.

– A Mohamed Salah-jelenség: vitathatatlan tény, hogy ontja a gólokat. Lehet, hogy a mostani csak egy kivételes idény az egyiptomitól, vagy képes lehet tartósan is megragadni a világ leggólerősebb támadói között?
Az biztos, hogy idén nagyon megy neki a szekér, de ebben az is benne van, hogy a csapat és a bajnokság stílusa is abszolút fekszik az erősségeinek. Kíváncsi leszek én is, hogy ezt tudja-e tovább vinni, de szerintem bőven van rá esély.

– Hat évvel ezelőtt azt nyilatkoztad, hogy nem igazán követed a magyar bajnokságot. Ez változott-e valamit?
Nem.

– Melyik volt az utolsó meccs mostanság, amelyen nézőként vettél részt?
Hű, talán a tavalyi MTK-Fradi? Lehel gyakran jár hazai meccsekre, vele néha ki szoktam nézni ide-oda, de nem esek túlzásokba.

– Közeleg az oroszországi Világbajnokság! Melyik válogatott ér majd a csúcsra? Ki lehet a torna legjobb játékosa?
A braziloknál megint van egy zseniális generáció, amely ráadásul Tite személyében mintha a megfelelő edzőre is rátalált volna. Ebből nyilván adódik az is, hogy Neymart érzem a legesélyesebbnek arra, hogy a torna játékosa legyen, főleg, hogy a sérülése miatt alaposan rápihenhet a vébére.

haraszti001

– Kinek szurkolsz majd? Régi kedvenceid a hollandok ki sem jutottak, de az angolok Harry Kane vezérletével végre megvillanhatnak. Egy kis esélylatolgatás?
Egyértelműen az angoloknak, ez nem is lehet kérdés! Olyan sokat azért nem várok tőlük, de a csoportból mindenképpen tovább kell menniük.

– Ronaldo számára szinte biztosan, míg Leo Messinek valószínűleg ez lesz az utolsó világbajnoksága. Lehet, hogy egy korszak zárul majd le a moszkvai döntővel?
Ronaldón azért már látszik, hogy a kor hatással van a játékára, még ha a számai továbbra is jól mutatnak. Messiben simán lehet még egy vb, de valóban egyre közelebb van az az időszak, amikor már nem csak kettejükről fognak szólni a dolgok az év végi szavazásokon.

www.mirror.co.uk

– Idén melyik volt a legjobb meccs, amit a Te közvetítettél? És úgy egyáltalán, eddig melyik találkozó volt a szezon legprímább összecsapása?
A francia bajnokság ilyen szempontból nagyon kényeztet minket az idén, a legtöbb rangadó nagyon jó meccset és sokszor utolsó pillanatos gólokat is hozott, mint például a Lyon-PSG vagy a Lyon-Monaco, de nagyon emlékezetes marad a Spanyolország-Argentína barátságos meccs is, ahol Iscoék csúnyán kicsontozták a Messi nélküli argentin csapatot. A legjobb viszont remélem még hátra van, mert ha minden igaz, én közvetíthetem majd a Digi Sporton az Európa Liga döntőjét és akármi is legyen majd a párosítás, szerintem az is nagyon jó meccsnek ígérkezik majd!