Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München amatőrje meghívót kapott a felnőtt válogatottba!

A német rekordbajnok Bayern München csapata jó néhány világklasszis támadót tudhat már keretében.  Nem csoda hát az, hogy a tartalékok, és az utánpótlás legeredményesebb gólszerzői nem kapnak elegendő bizonyítási lehetőséget a profik között. Kiváló példa erre a Bayern II csillaga, Kwasi Okyere Wriedt…

wriedt_ribery

A 23 esztendős ghánai támadó tegnap este kapta meg James Kwesi Appiah szövetségi kapitány e-mailjét, melyben tudatta a játékossal, hogy számít rá a felnőtt válogatott május 30-i Japán elleni, és június 7-i Izland elleni felkészülési mérkőzésén.

“Először szóhoz se jutottam. Nagyon örülök neki, hogy a szüleim hazáját képviselhetem. A családom, és a barátaim is nagyon büszkék rám. Számomra ez tette fel a pontot az i-re egy remek szezon végén!” – nyilatkozta az érintett a Bildnek.

Ami igaz az igaz, nagyot fordult Wriedttel a világ az utóbbi egy évben: a harmadik ligás Osnabrück csapatától 400 ezer euróért igazolta le 2017. nyarán a Bayern II, ahol azonnal meghatározó játékossá vált. Kiváló teljesítménye olyannyira lenyűgözte Jupp Heynckest, hogy a Leipzig elleni kupameccsen, és a ‘Gladbach elleni bajnokin 20-20 perccel honorálta azt.

“Már két hete felvette velem a kapcsolatot Kwesi Appiah szövetségi kapitány, hogy a terveibe beavasson. Új, fiatalosabb stílust szeretne meghonosítani a ghánai válogatottnál, ezért van szüksége rám is.” – magyarázta a csatár első behívóját.

Wriedt az idei szezonban 27 mérkőzésen 19 gólt és 7 gólpasszt produkált, és a bajor Regionalliga második helyére vezette csapatát. Az egyetlen kérdés már csak az, hogy tud-e élni a lehetőséggel a későn érő debütáns? Mert ha Ghána válogatottjában jó benyomást tud tenni a szakmára, és nyáron valóban nem érkezik klasszis támadó a Bayernhez, akkor könnyen előfordulhat, hogy a kísérletező kedvéről ismeretes Niko Kovac komolyan számolni fog vele a közeljövőben…

Írta: Wernigg Márton