Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma otthonában lehet bajnok a Juventus – előzetes

A Serie A 37. fordulójához érkeztünk, tehát már csak két meccsük van a csapatoknak a bizonyításra. A bajnoki cím már a hétvégén meg lehet a Juventusnak, hiszen magabiztosan vezetik a tabellát. A Benevento mellett a Verona is biztos kieső, ám a bent maradásért hatalmas harc folyik.

seriea3wallpaper (1)

Május 12., szombat

18:00 Benevento – Genoa
20:45 Inter – Sassuolo (Digi Sport 1)

Az Inter továbbra is kapaszkodik azért, hogy jövőre ők is részt vegyenek a Bajnokok Ligájában. Lemaradásuk nem ledolgozhatatlan, de már csak két mérkőzés van hátra az idei szezonból. Mostani ellenfelük a Sassuolo lesz, akiktől legutóbb vereséget szenvedtek.

Május 13., vasárnap

15:00 Crotone – Lazio (Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Chievo (Digi Sport 3)
15:00 Fiorentina – Cagliari
15:00 Hellas Verona – Udinese
15:00 Torino – SPAL
18:00 Atalanta – AC Milan (Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Juventus (Digi Sport 1)
20:45 Sampdoria – Napoli (Digi Sport 3)

A Lazio az egyik együttes, amelyik megakadályozhatja az Inter BL indulását. Ehhez azonban le kell győzniük a kiesés ellen harcoló Crotonét. Az égszínkékek döntetlent játszottak a múlt héten, de továbbra is a negyedik helyen állnak. Nagy Ádámék közel álltak a csodához egy játékrész erejéig. Történt ugyanis, hogy a Bologna vezetéshez jutott a Juventus ellen, igaz a második félidőben hármat is kaptak. Az utolsó előtti fordulóban a Chievót látják vendégül, akik szintén olyan rosszul állnak, mint a Crotone. Gattuso csapata kezd kilábalni a gödörből. Zsinórban kétszer győztek, ám ez eltörpül az Atalanta hat meccses veretlensége mellett. Jelenleg egy pont van a két együttes közt, de a Milan akár a nyolcadik helyre is lecsúszhat, ha a Fiorentina az utolsó körben legyőzi őket. Anyák napja nem igazán alakult úgy a Napolinak, ahogyan azt akarták. Bár kétszer is vezettek a Torino ellen, ők mindkétszer kiegyenlítettek. Ezzel gyakorlatilag elúszott a bajnoki cím, hiszen már csak jobb gólkülönbséggel előzhetik meg a Juvét. Az viszont szinte lehetetlen, hogy a zebrák tizenhat gólt kapjanak (vagy, hogy a Napoli ennyit rúg, vagy vegyesen esnek a gólok) az utolsó két találkozójukon. Ráadásul a kilencedik helyen tanyázó Sampdoria akár meg is tréfálhatja Hamsikékat. Erre a Roma is képes lehet vasárnap este, amennyiben megverik a Juventust. A harmadik helyen álló farkasoknak nincs túl nagy esélyük a leendő bajnokkal szemben, de mint tudjuk az olasz fociban bármi megtörténhet.

Mihók Richárd