Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma elleni döntetlennel a Juventus a bajnok! – videóval

A Juventus úgy utazott Rómába, hogy zsinórban hetedik bajnoki címüket ünneplik a mérkőzés után. Ehhez már egy döntetlen is elég, ám ha kikap Allegri gárdája, és a Napoli nyer a Sampdoria otthonában, akkor még mindig van esélye a kéknek a bajnoki címhez.

Hajtott mindkét csapat, de gól nem született (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A Roma kezdte jobban a találkozót, először Dzeko próbálkozott kapura lövéssel. Az első félidő feléhez érve sem alakult ki vendég helyzet, igaz a farkasok sem veszélyeztettek túlzottan. Az első félidő vége előtt néhány perccel Kolarov lőtt, de csak az oldalhálót találta el. Ez az eredmény egyértelműen a vendégeknek jó, hiszen egy döntetlen esetén is ők a bajnokok.

2. félidő: A második félidő azonnal egy Dybala góllal indult, de a játékvezető érvénytelenítette, mivel lesen tartózkodott az argentin csatár. Az 54. minutumban Kolarov tüzelt messziről, de megpattanó lövése nem csapódott eléggé. Negyedórával később óriási esélyhez jutott a Juve, mivel Nainggolan öt perc alatt kiállíttatta magát. A 75. percben Higuain indították, ám lőni nem tudott. Több lehetősége, valamint kaput eltaláló lövése nem adódott a Juventusnak. A Roma pedig nem forszírozta a gólszerzést, jó volt nekik a döntetlen. Pláne a zebráknak, akik ezzel az ikszel megszerezték történetük 34. Serie A elsőségüket, függetlenül attól, hogy mit játszik a Nápoly.

AS Roma – Juventus 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: Paolo Tagliavento
Gólszerzők: – ill. –
Sárga: Nainggolan (63.) – ill. – Pjanic (33.), Alex Sandro (43.)
Kiállítás: Nainggolan (68.) – ill. –

AS Roma: Alisson – Florenzi, Fazio, Jesus, Kolarov – Pellegrini (Gonalons 73.), De Rossi (Strootman 82.), Nainggolan – Ünder (Schick 81.), Dzeko, El Shaarawy. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Barzagli, Rugani, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Bernardeschi (Douglas Costa 67.), Dybala, Mandzukic (Bentancur 84.) – Higuain. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/ONLR9qsIvhU

Mihók Richárd