Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: nem lesz ott a kokainnal lebukó csapatkapitány

Egyre közelebb a világbajnokság, a mezőny majdnem fele már nyilvánosságra hozta a tornára készülő keretét, így tettek a peruiak is, akiknél a csapatkapitány játéka volt kérdéses.

skysports-paolo-guerrero-peru_4310291

Mindössze néhány napja tért vissza eltiltásából Paolo Guerrero, a perui válogatott csapatkapitánya, akinek még októberben találtak kokainra utaló jeleket a szervezetében, miután az argentinok elleni vb-selejtező után doppingvizsgálatnak vetették alá. A korábbi Werder Bremen-, és Bayern támadó május 6-án, az Internacional elleni bajnokin, ám az eredeti játékjog felfüggesztés egy évre szólt, ám a FIFA később megfelezte, ennek következtében május 3-án járt le az eltiltás. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ugyanakkor súlyosbításért, míg Guerrero felmentésért fellebezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál. Hétfőn megérkezett a végleges CAS-határozat: a labdarúgó januárig nem léphet pályára!

Így a nyolcvannégyszeres válogatott labdarúgó tehát lemarad a tornáról, nem úgy, mint a korábbi PSV-támadó, Jefferson Farnfán, vagy épp Renato Tapia, aki a Feyenoordban futballozik.

A keret:
Pedro Gallese (Veracruz, mexikói), José Carvallo (UTC), Carlos Cáceda (Veracruz, mexikói) – kapusok

Luis Abram (Vélez Sarfield, argentin), Luis Advíncula (BUAP, mexikói), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario de Deportes), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz, mexikói), Alberto Rodriguez (Junior, kolumbiai), Anderson Santamaria (Puebla, mexikói), Miguel Trauco (Flamengo, brazil) – védők

Pedro Aquino (BUAP, mexikói), Wilmer Cartagena (Veracruz, mexikói), Christian Cueva (Sao Paulo, brazil), Edison Flores (Aalborg, dán), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes, portugál), Sergio Pena (Granada, spanyol), Andy Polo (Portland Timbers, egyesült államokbeli), Renato Tapia (Feyenoord, holland), Yoshimar Yotún (Orlando City, egyesült államokbeli) – középpályások

André Carrillo (Watford, angol), Raúl Ruidiaz (Morelia, mexikói), Jefferson Farfán (Lokomotiv Moszkva, orosz)

A vb-re korábban keretet hirdető csapatok:
Argentína
Brazília
Lengyelország
Oroszország
Irán
Nigéria
Ausztrália
Dánia
Dél-Korea
Mexikó
Egyiptom
Izland

~GS~