Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pénz állhat a házhoz Dárdaiéknál!

A Hertha BSC csapata köztudottan nem tartozik a Bundesliga legtehetősebb egyletei közé, ennek ellenére évről évre lassú, de biztos fejlődéssel nyűgözik le a közgazdászokat. Emlékezhetünk rá, hogy néhány éve még nem kockáztathatták meg Dzsudzsák Balázs szerződtetését – már ha valóban szándékukban állt, ellenben tavaly nyáron már klubrekord 8 millió eurót is kiadhattak az akkor még zsákbamacska Davie Selkéért. Mit várhatunk ezek után az idei nyártól?

penzlabda

A Hertha gazdasági igazgatója, Ingo Schiller a tegnapi nap folyamán ismertette a klub jövőévi költségvetést. A tervezett, klubrekordnak számító 131,4 millió eurós bevétellel szemben kiadásaik immáron 130 millió euróra fognak rúgni. Ez főképp az idei adatok ismeretében tekinthető szintlépésnek: a klub 122,6 milliós költése után ez további közel 9 millióval lehetnek mozgékonyabbak többek között az átigazolási piacon, és a fizetések terén is.

A legkomolyabb anyagi forrás ezúttal is a TV/Rádió-szektor lesz: 65,6 millió folyhat be a közvetítési jogok értékesítéséből. A kiadásokat tekintve a legnagyobb összeget a klub dolgozóira (59,1 millió), és a játékosokra (50,1 millió) szánják. Ez utóbbiból azért látható, hogy gigászi sztárigazolások jövőre sem lesznek, pláne hogy a futballisták bérezésével kalkulálva az igazolásokra ennek csak töredéke maradhat. Egy-egy nemzeti szinten elismert név azonban horogra akadhat…

A klub szakmai céljait is ismertette Schiller: 45 pontot szeretnének gyűjteni a Bundesligában, és a Német Kupában legalább a második körig jutnának. Az idén szerzett 43 pont után tehát látható, hogy Dárdai továbbra is élvezheti a vezetőség türelmét, és folytathatja azt a hosszú-rögös utat, amin elindult: egy német sztárcsapat felépítését főképp saját nevelésű játékosokból. Kiolvasható a számokból továbbá az is, hogy a prioritást egyértelműen a bajnokság élvezi a szinte közömbös kupasorozattal szemben.

Szintén fontos célkitűzés a szurkolószám folyamatos csökkenésének megállítása: Schiller az idei 45 289-es átlag-nézőszámot vissza szeretné tornázni egészen 47 000-ig.

Írta: Wernigg Márton