Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kötelező sikerrel zárta a Serie A-t a már bajnok Juventus – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójának zárómeccsén a már bajnok Juventus a kieső Hellas Verona csapatát fogadta. Ez volt egyúttal a Zebráktól 17 év után búcsúzó élő legenda, Buffon utolsó meccse a klubnál.

IMG_20180519_173014Buffon utoljára ölthette magára a Juve mezét – az élő legenda 17 év után hagyta el a klubot (forrás: twitter.com/juventusfc)

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójának nyitómeccsén a már bajnok Juventus fogadta a kiesett Hellas Verona csapatát. A meccs nem csak a bajnokavatás szempontjából volt különleges, hanem főként azért, mert a torinóiak legendás kapusa, Gianluigi Buffon búcsúja is volt a klubtól! Az olasz hálóőr 17 év után válik meg szeretett klubjától.

A találkozó favoritja a Juventus volt, amely azonban nem esett neki ellenfelének, nem kezdődött öldöklő tempóban a mérkőzés. A 15. percben Fares lövését kellett hárítania Buffonnak. Ezután a Juve is helyzetbe került, de Lichsteiner távoli lövése ment fölé. Két perccel később Dybala is megpróbálta bevenni a veronai kaput, de középre tartó próbálkozását Nicolas könnyen fogta a 25. percben. A 26. minitumban is Dybala előtt adódott lehetőség, de az argentin ezúttal nem talált kaput. A 31. percben Buffon fogta a labdát Ferrari megpattanó lövése után, majd a következő minutumban Dybala felpörgetett labdáját kapásból lőtte rá Mandzukic, Nicolas pedig nagyot védett. A félidő végéhez közeledve újból villant Dybala is, aki kiszorított helyzetből emelte rá a labdát, a játékszer pedig a felső lécről vágódott le a 39. percben. Az első játékrészben csak helyzetek voltak, gól nem született a Juve otthonában.

A folytatásban viszont jött két gyors találat! A 49. minutumban egy kis szögletet követően hazai részről Douglas Costa lőtte kapura, amit Nicolas még védett, de a kipattanót Rugani juttatta a kapuba közelről (1-0)! Az 52. percben már kettővel ment a Juve, ugyanis a tizenhatos előterében Dybala buktatása után jöhetett szabadrúgással a bajnokcsapat. A labda mögé Pjanic állt, aki védhetetlenül tekerte a veronai kapuba (2-0)! Az 56. minutumban maga Dybala is elvégzett egy szabadrúgást, de azt Nicolas védeni tudta. A 63. percben eljött a nagy pillanat, Buffont állva tapsolta meg a közönség, az élő legenda helyét Pinsoglio vette át. A 76. minutumban szépített a Hellas Verona, miután Romulo laposan betett labdáját Cerci jutatta a kapuba közelről (2-1)! A végén büntetőt végezhetett el a Juventus, a labda mögé a 85. percben Lichsteiner állt, de a svájci lövését hárítani tudta Nicolas! A háromperces hosszabbítás során sem változott már az eredmény, így 2-1-es sikerrel búcsúztatta a Juventus Buffont, és zárta a szezont, egyben kezdhette el a bajnoki ünneplést a csapat!

Serie A, 38. forduló
Juventus – Hellas Verona • 2-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadium, Torinó. Vezette: Ricardo Pinzani
Gólszerzők: Rugani (49.), Pjanic (52.), ill. Cerci (76.)
Sárga lapok: – , ill. Fares (51.), Fossati (58.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon (Pinsoglio, 63.) – Lichsteiner, Barzagli, Rugani, Alex Sandro – Pjanic, Marchisio, Sturaro (Bentanctur, 44.) – Dybala, Mandzukic, Douglas Costa (Higuaín, 66.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Hellas Verona: Nicolas – Romulo, Caracciolo (Bearzotti, 46.), Ferrari, Souprayen – Aarons (Zuculini, 62.), Fossati, Danzi, Fares – Matos (Petkovic, 81.), Cerci. Vezetőedző: Fabio Pecchia

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid