Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő izgalmak! Az Inter indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában – videóval

Még hogy nincs tétje egy utolsó körös meccsnek! Az Inter hetek óta versenyzik a Lazioval a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyéért. Jelenleg három pont van a két együttes között, ám ha a milánóiak győznek ők indulhatnak jövőre a BL-ben. 

Ekkor még örült a Lazio (twitter.com)

1. félidő: Bár Inter nyomással kezdődött a találkozó, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 9. percben Milinkovic-Savic estében passzolt vissza az érkező Marusicnak, aki kíméletlenül bevágta a tizenhatos vonaláról (1-0). A találat után is az égszínkék maradtak aktívak. A 22. minutumban Icardi óriási helyzetbe került, ám egy az egyben a kapussal, nem tudott gólt lőni. Két perccel később a milánóiak kapuja előtt adódott lehetőség, miután Milinkovic-Savic szabadrúgása a kapufáról vágódott ki. A 29. percben aztán csak bepréselt a lasztit a kapuba az Inter… szó szerint. Brozovic szöglete D’Ambrosio testére pattant, és a kapus ügyetlenkedésének hála a gólvonalon is átgyötrődött a játékszer (1-1). Hiába az egyenlítés, az első félidő vége előtt visszavette a vezetést a Lazio. Lulic hatalmas passzt adott Felipe Andersonnak, aki könnyedén ellőtt Handanovič mellett (2-1). A hosszabbításban Perisicnek is akadt egy helyzete, azonban nem találta el a kaput.

2. félidő: Lazio uralommal kezdődött a második félidő. Az 55. percben Perisic fejese okozott kisebb gondot, de nem akkorát, hogy gólt lehessen kiabálni. Az égszínkékek leginkább a beadásaikban bíztak, de azok nemigazán voltak jók. A 72. minutumban tizenegyeshez jutottak a vendégek, miután a játékvezető úgy látta, hogy Milinkovic-Savic a karjával érintette a labdát. A videóbíró megnézése után változtatott ítéletén, így maradt a 2-1. Bő tíz perccel a vége előtt duplán nehéz helyzetbe kerültek a fővárosiak. Nem elég, hogy büntetőt ítéltek ellenük, amit Icardi be is vágott, de még Lulic is kiállíttatta magát. Ráadásul addigra már Immobile is elhagyta a pályát. A 81. percben aztán megtörtént az amire csak kevesen számítottak. Szöglethez jutott az Inter, amit Brozovic emelt középre. A berobbanó Vecino a földre fejelt, a kapusnak esélye sem volt (2-3). A hosszabbításban hiába támadt tíz emberrel a Lazio, végül nem tudtak egyenlíteni, így az Inter jutott a Bajnokok Ligájába.

Lazio – Inter 2-3 (2-1)
Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: Gianluca Rocchi
Gólszerzők: Marusic (9.),Felipe Anderson (41.) – ill. – D’Ambrosio (29.), Icardi (78.), Vecino (81.)
Sárga: Luis Felipe (26), Lulic (34.), Leiva (37.), Strakosha (63.) – ill. – Brozovic (13.), Miranda (23.), D’Ambrosio (47.), Vecino (82.)
Kiállítás: Lulic (78.), Patric (93.) – ill. –

Lazio: Strakosha – Luiz Felipe, de Vrij (Nani 84.), Radu (Bastos 77.)  Marusic, Murgia, Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic – Felipe Anderson, Immobile (Lukaku 75.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Inter: Handanovič –D’Ambrosio (Ranocchia 81.), Miranda, Škriniar, Cancelo –Brozovic, Vecino, Perišić, Rafinha (Karamoh 68.), Candreva (Éder 61.) – Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/H4MohkK65-4

Mihók Richárd