Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: egy újabb fényes csillag távozhat! – sajtóhír

Az elmúlt esztendőkben jócskán megváltozott a szemléletmód a Barcelonánál, hiszen sorra távoznak a nagyobbnál nagyobb tehetségek a klub kötelékéből. Guardiola idején még jó néhány saját nevelésű futballista oda került a katalán gárda “A” keretéhez, gondolhatunk többek között Sergio Busquets-re, Pedro Rodriguez-re, Sergi Roberto-ra vagy éppen Thiago Alcantarára. Néha most is bemutatkozik egy-egy tehetség a Barcelona legjobbjai között, de pár mérkőzésénél vagy pár percnél egyikük sem kap többet lehetőséget…

53942555

A Mundo Deportivo információi szerint újabb komoly tehetséget veszíthet el az FC Barcelona idén nyáron Oriol Busquets személyében. Az ifjú középpályás iránt állítólag a Juventus érdeklődik, akit a torinói alakulat ingyen szerezhet meg, mivel június végén lejár a szerződése a katalán gárdánál. 

Oriol Busquets 2007 óta tartozik az FC Barcelona kötelékébe. Az ifjú középpályás az előző szezonban mutatkozhatott be a Barca B csapatában, az aktuális idényben pedig alapemberré vált a második számú alakulatban illetve a katalán gárda felnőttjei között is pályára léphetett egy Spanyol Kupa mérkőzésen. Egy komolyabb sérülés miatt azonban a kiírás második felében jó néhány találkozót ki kellett hagynia. Busquets egyébként a spanyol U19-es válogatott tagja, két évvel ezelőtt az U17-es nemzeti csapat tagjaként Eb-döntőt játszhatott. 

Németh Boldizsár