Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fegyelmik: milliókat fizethet az Újpest

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a fővárosiaknak a Magyar Kupa-döntő után, míg a bajnoksággal kapcsolatban ezúttal csak az eltiltásokkal foglalkozott a Fegyelmi Bizottság.

20180523magyar-kupa-puskas-akademia-7

Visszaesőként igen veretes „bűnlajstromot” szedett össze az Újpest a Puskás Akadémia elleni MK-döntőn. Jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, illetve játéktérre való bedobása, szurkolói által az ellenfél, annak edzője és más sportszervezet szidalmazása, rasszista megnyilvánulások, az ellenfél edzőjének sörrel való lelocsolása, az ellenfél egyik játékosának folyadékkal teli műanyagpohárral való megdobása, illetve az ellenfél szurkoló felé megnyilvánuló fenyegető fellépés a vádak. Emiatt pedig négymillió forintra büntette a szövetség illetékes testülete a kupagyőztest.

Eltiltások

Ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára Stipe Bacelic-Grgic (Puskás AFC), akinek ki kell hagynia a következő évad első három fordulóját is, miután négymeccses eltiltást kapott a hétvégi fejelése után. A PAFC légiósa a debreceni Kusnyír Eriket fejelte le, miután játékba került a labda.

Szintén befejezte erre a szezonra Matija Katanec is. A Mezőkövesd labdarúgóját az Újpest ellen állították ki, majd megtapsolta a játékvezetőt, amiért kétmeccses eltiltás lett a „jutalma”.

Az NB II-ben Vadász Viktor (ETO FC) és Vass Patrik (MTK Budapest) egyaránt egy találkozóra szóló eltiltást kapott, az utolsó fordulóban ők sem léphetnek pályára.

~GS~