Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Newcastle végleg szerződtette a szlovák portást! – Hivatalos

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United hivatalos honlapján számolt be arról, hogy élt opciós jogával, s végleg szerződtette a Sparta Praha szlovák portását, Martin Dubravka-t… 

1248119

A Rafa Benítez által irányított Newcastle United 2022-ig szóló kontraktust kötött Martin Dubravka-val – írja a klub hivatalos weboldala. A neves angol csapat egyébként nem számolt be arról, mennyibe is került a szlovák kapus az opciós vásárlási jogba foglaltak szerint. 

Martin Dubravka a Zilina csapatának a neveltje, majd zsolnai alakulatnál is lett profi hálóőr. Már nagyon fiatalon, mindössze 20 esztendősen a Zilina első számú kapusa lett. Komoly eredményeket ért el a klub színeiben, hiszen két bajnoki címet is bezsebelhetett. Innen 2014 januárjában Dániába vezetett az útja, hiszen ekkor az Esbjerg fB szerződtette őt. A dán klub két és fél esztendőt töltött el. Dubravka aztán 2016 nyarán átigazolt a cseh Slovan Liberechez, ahol egy szezont követően távozott is. A szlovák portás csak csapatot váltott, országot nem, hiszen 2017 nyarán igazolta le a Sparta Praha. Az ott nyújtott meggyőző teljesítményére figyelt fel a Newcastle United. A hatalmas lehetőséggel élni tudott Dubravka, 12 bajnokin mindössze 11 gólt kapott a “szarkák” tagjaként. 

Németh Boldizsár