Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Sevilla-trénert igazolt a Bilbao – hivatalos

Tart az edzőkeringó Spanyolországban, a Sevillától még ősszel távozó Eduardo Berizzo ülhet le az Athletic Bilbao kispadjára.

v2_large_c576efe3727dc0736721713662e75561c19a69d4

Alig néhány hónapja menesztették a Sevilla kispadjáról Eduardo Berizzót a gyenge eredmények hatására. Az ősszel prosztatarákkal diagnosztizált tréner a következő szezonra írt alá a La Ligában 16. helyen végző baszk együtteshez, amelynél José Angel Zigandát követi a kispadon.

Az argentin tréner a Sevilla előtt a Celta Vigót irányította három éven át. A vigói kispadon 148 meccsen dirigált, míg az andalúzokat mindössze 27 találkozón irányíthatta. De segédezőként a chilei válogatottnál is megfordult.

S ha csak a szikár tényeket nézzük, nem volt annyira sikertelen a Sevilla, hiszen például az El-ben egyenes kieséses szakaszig vitte az együttest, míg a bajnokságban két vereség között is sok esetben eltelt három forduló, az viszont tény, hogy több ízben is nagy pofonba szaladtak bele az andalúzok: a bajnokságban a Valencia, a Real Madrid, míg az Európa-ligában a Spartak Moszkvalőtt háromnál több gólt a Berizzo-legényeknek.

~GS~