Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: mégis kénytelenek megválni Neymartól? – sajtóhír

Váratlan fordulat miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ultimátumot adott a francia élvonalban érdekelt dúsgazdag PSG számára, miután a francia klub ellen vizsgálat folyik a pénzügyi fair play szabályzat megszegése miatt. A hírek szerint ez döntően befolyásolhatja a brazil Neymar párizsi karrierjét is.

thumb2-paris-saint-germain-psg-4k-french-football-club-ligue-1

Az UEFA ultimátumot adott a pénzügyi fair play szabályzat megszegése miatt vizsgált Paris SG-nek, ammenyiben június végéig 60 millió euró értékben értékesít labdarúgókat az átigazolási időszakban megússza szankció nélkül. Mint ismert tavaly nyáron a PSG rekordösszegnek számító közel 220 millió euróért szerződtette a Barcelona együttesétől a brazil Neymart.

Az UEFA jelezte, hogy a PSG-t továbbra is kiemelten kezeli, és ha a 2017–2018-as gazdasági idény végéig, azaz június 30-ig nem igazítja az európai szövetség által megkívánt szinthez a bevételeit, súlyos szankcióra számíthat. A pénzügyi fair play szabályrenszerét az UEFA 2013-ban hozta létre, melynek lényege hogy a kiadások és a bevételek arányban legyenek egymással.

A hírek szerint a PSG-nek a hónap végéig összesen 60 millió eurós bevételre kell szert tennie játékosok eladásából, ez pedig a nemzetközi sajtóban már hetek óta témában lévő Neymar klubváltását is előidézheti. A brazil iránt a Real Madrid érdeklődik élénken. Francia értesülések szerint az UEFA pénzbüntetéstől kezdve az átigazolási időszakból való kizáráson át az európai sorozatoktól történő eltiltás is szóba kerülhet.