Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a Manchester Citytől érkezhet Iniesta utódja – sajtóhír

Szigetországi sajtóértesülések alapján, egészen pontosan a The Sun értesülései szerint a Barcelona a Manchester City játékosával pótolná a Japánba szerződő Andres Iniestat. Persze mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a Sun már sok mindent megírt, de ha nem is mindig, azért néha-néha van alapja annak, amit papírra vetnek.

gündogan

Két év után távozhat Manchesterből Gündogan. (kép: marca.com)

Sok-sok katalán szurkoló gondolhatja és gondolja úgy, hogy Andres Iniesta bizony pótolhatatlan. Több szempontból biztosan, hiszen a 34 esztendős spanyol klasszis olyan tulajdonságokkal rendelkezett a pályán és azon kívül, amelyek miatt joggal merülhet fel ez bárkiben. Ennek ellenére az általa üresen hagyott pozíciót valakivel szeretné betölteni a Barcelona vezetősége, akit már ki is néztek maguknak.

A The Sun szerint ez a valaki a Manchester City középpályása, Ilkay Gündogan lenne. A 27 esztendős játékos 2016 nyarán érkezett sérülten Manchester kék felébe, ahol alapemberré csak az idei szezonban tudott válni. A Pep Guardiola vezette bajnokcsapatban 30 bajnokin kapott lehetőséget, de a tréner a PL mellett a hazai kupasorozatokban és a Bajnokok Ligájában is számított a német válogatottra.

Rátermettségét és játékintelligenciáját a Barcelonánál is látják és az információk szerint, akár több, mint 50 millió eurót is áldoznának a labdarúgóra. Azonban ez most lehet, egy cseppet sem érdekli Gündogant, hiszen a német válogatottal az oroszországi világbajnokságon érdekelt.

A játékos pályafutását a Bochum együttesénél kezdte, majd innen került a Nürnberghez, ahol előbb a Bundesliga 2-ben, majd a Bundesligában is bemutatkozhatott. 2011-ben a Dortmundhoz szerződött, a csapattal német bajnokságot, valamint kupát is nyert, 2013-ban pedig a londoni BL döntőben is szerepelt a sárga-fekete együttessel. Jelenlegi klubjával, a Manchester Cityvel egy bajnoki aranyat és egy ligakupa győzelmet tudhat a magáénak.