Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: áll a bál az argentinoknál

Második meccsét elveszítette az előzetesen aranyesélyesnek tartott argentin válogatott, amely immár abban bízhat, valahogyan legyőzik Nigériát a csoportmeccsek harmadik körében.

Jorge Sampaoli nem tud bánni a sztárokkal, helyére egy keménykezű edző érkezhet? 

Sima vereségével a kiesés szélére sodródott Argentína, amely azonban Nigéria győzelmével megőrizte esélyét a továbbjutásra, azonban teljes a káosz a válogatottnál. Jorge Sampaoli minden bizalmat elveszített a játékosai felé, így aztán nincs beleszólása az utolsó meccs előtt a csapat dolgaiba. A Nigéria elleni kezdőt is a játékosok állítják majd össze, ahogyan a taktikát is a labdarúgók határozzák meg. Ugyanakkor a szakember leülhet a kispadra, ha akar, az viszont már most biztos, hogy csak báb lesz a záró csoportmeccsen. A játékosok döntését Javier Mascherano közölte a szövetségi kapitánnyal. Minderről Ricardo Giusti, az 1986-os világbajnok csapat tagja beszélt, aki állítja beszélt a szövetség vezérigazgatójával, Jorge Burruchagával. „A játékosok döntenek a kezdőcsapatról, ez tény. Ha akar, Sampaoli leülhet a kispadra, de ha nem, nem lesz semmi probléma.”

Mindenesetre helyi sajtóban felröppentek olyan hírek, miszerint a labdarúgók Burruchegát akarják a kispadra, nem Sampaolit. Ugyanakkor a teljes káoszt jelzi, nem tudni, kik léphetnek pályára kedden este. Messi biztosan, rajta kívül argentin források az Armani – Salvio, Mercado, Otamendi, Tagliafico – Pérez, Mascherano, Banega – Messi, Agüero, Di Maria kezdőt vizionálnak. Agüero helyén Higuaínt is el tudják képzelni. A továbbjutáshoz nem elég legyőzni immár Nigériát, mert az is kellene, hogy Izland ne győzze le Horvátországot, vagy ha meg is történik, több góllal kellene legyőznie az afrikaiakat az Albicelestének, hogy jobb legyen a gólkülönbsége.

Az F. csoport jelenlegi állása:
1. Horvátország 6 p. (5-0), 2. Nigéria 3 p. (2-2), 3. Izland 1 p. (1-3), 4. Argentina 1 p. (1-4)