Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Sampaoli nagyon bízik Messiben!

A világbajnokságon eddig csak szenvedő, Argentína szövetségi kapitánya, az egyes hírek szerint tekintélyét abszolút elveszítő Jorge Sampaoli nagyon számít Lionel Messi zsenialitására Nigéria ellen. 

(Kép: as.com)

Argentínának mindenképpen győznie kell ma este (20:00) Nigéria ellen ahhoz, hogy továbbjuthasson.  Tudja ezt pontosan Jorge Samapoli is, aki bizakodó a sorsdöntő összecsapás előtt. – Tegyük fel a kérdést: Tehetne másképp a kapitány?

Sampaolit a sajtótájékoztatóján természetesen megkérdezték Lionel Messiről, illetve arról, hogy mit szól a Barca klasszisának gyenge teljesítményéhez, és ahhoz, hogy Horvátország ellen Messinek kevesebb labdaérintése (!) volt, mint Willy Caballero kapusnak.

“Nehéz mérkőzés volt Messi számára. A találkozó alakulása sem kedvezett az ő játékának, ráadásul nem kapott megfelelő labdákat a középpályáról. Ez egyben azt is jelentette, hogy nem mi irányítottunk. Azon leszünk, hogy Nigéria ellen ez ne ismétlődhessen meg. Egész Argentína érdeke, hogy Messi jóval többször érhessen labdába, mint az előző mérkőzésen! Ha ez így lesz, Leo újra a legjobb formáját nyújtja majd!” – Fogalmazott Sampaoli, aki elutasította azokat a feltevéseket, hogy drasztikus változások lennének az argentin kezdőcsapatban – Persze várjuk még ki a végét (…)  

Samapoli egyedül arra utalt a kezdőcsapatot illetően- Rosszindulattal élve, talán nem is ő jelöli majd ezt ki -, hogy eljöhet az ideje Franco Armaninak. Ez esetben a River Plate 31 esztendős rutinos kapusa első válogatott meccsét játszaná Nigéria ellen – Valljuk be ilyen kiélezett szituációban ez sem egy szokványos eset!